UMRO MI JE NA RUKAMA: Bolna ispovest sina čiji je otac pao sa KRANA i poginuo

- Do jedan je trebalo da završimo s poslom i da krenemo kući. Ne znam šta bi mogao da bude uzrok nesreće, moguće da "mačka" krana nije original za taj kran, jer inače nema šanse da ispadne iz osovine - priča D. M. (35), sin poginulog

  • 1

S. M. (61) iz Beograda poginuo je jutros na gradilištu Koridora 10 u Mominom Kamenu u opštini Vladičin Han kada je iskliznuo iz korpe i pao sa visine od 20 metara!

POGINUO RADNIK NA KORIDORU 10: Pao sa KRANA, pa na mestu ostao MRTAV!

On je sa svojim sinom radio u preduzeću za montažu i demontažu kranova.

- Do jedan je trebalo da završimo s poslom i da krenemo kući. Ne znam šta bi mogao da bude uzrok nesreće, moguće da "mačka" krana nije original za taj kran, jer inače nema šanse da ispadne iz osovine - priča za Novosti D. M. (35), sin poginulog.

On je ukratko opisao kako se sve dogodilo.

- Trebalo je samo da okači konopac kojim se pridržava ruka krana, međutim, korpa je iskliznula, što se nikad ne dešava! Moj otac je uspeo da se pridržava na boku nekoliko sekundi. Pao je sa visine od 20 metara. Prvi sam pritrčao do njega, ali odmah sam video da neće preživeti. Preminuo je posle nekoliko minuta, meni na rukama.

Foto-ilustracija: Tanjug/Miloš Jelesijević Foto-ilustracija: Tanjug/Miloš Jelesijević

Republički inspektor rada, Dušica Stošić, koja je obavila uviđaj na terenu rekla je da je bilo propusta u merama bezbednosti na radu.

- Nije imao zaštitni pojas i šlem. Da je imao pojas, ne bi pao. nema akta o proceni rizika, niti akta o imenovanju lica za bezbednost. Bilo je mnogo propusta. Postojao je samo lekarski izveštaj da je sposoban da radi na visini.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    11. novembar 2015 | 07:17

    Saucesce porodici a ostalim gradjevinskim radnicima koristite i insistirajte na zastitnoj opremi.Ako vam on nije obezbedjena prijavite poslodavca.Ne rizikujte svoje zivote.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA