PUNA PORODIČNIH USPOMENA: Kuća Jasera Arafata postaje muzej? (FOTO)

U kući se nalaze predmeti koje je pokojni palestinski predsednik koristio - stari monitori, fotokopir-mašina, uniforme i porodične fotografije

  • 0

Vođe Hamasa u Gazi predale su danas kuću nekadašnjeg palestinskog predsednika Jasera Arafata zvaničnicima njegove partije Fatah, u nameri da ona bude pretvorena u muzej.

TAJNI PLAN IZRAELA: Pokoriti ceo Bliski istok! Dokaz su zastava i kovanica! (FOTO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Arafatova kuća bila je zatvorena od kad je islamistička grupa Hamas preuzela Gazu 2007. godine, pošto je, u krvavim uličnim sukobima svrgnula palestinske vlasti, a Fatah podvela pod vođstvo Arafatovog naslednika Mahmuda Abasa.

Ceremoniji predaje Arafatove kuće, uoči godišnjice njegove smrti, prisustvovali su predstavnici svih palestinskih struja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Poslednjih godina života, Arafat je, pod opsadom Izraela, živeo u predsedničkom kompleksu u Ramali na Zapadnoj obali, a pošto se 2004. razboleo, 75-godišnji lider prebačen je u Francusku, gde je iste godine i umro, podseća AP.

Njegova kuća, u blizini bezbednosnog kompleksa pod kontrolom Hamasa, puna je predmeta koje je Arafat koristio - starih monitora, fotokopir-mašina, uniformi i porodičnih fotografija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA