"BALAŠEVIĆ VREĐA BOGA, NE MOŽE U NOVI PAZAR": Religiozni fanatici protiv Panonskog mornara

Internet portali iz Novog Pazara protive se tome da Balašević održi prvi koncert u tom gradu 23. novembra jer smatraju da njegove pesme "vređaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir"

  • 34

Mediji iz Novog Pazara bliski sandžačkom muftiji Moameru Zukorliću, protive se koncertu Đorđa Balaševića koji bi u  tom gradu, prvi put trebalo da nastupa 23. novembra, piše Blic. Oni smatraju da Balašević "truje omladinu" uz obrazloženje da njegove pesme vređaju inteligenciju i stvaraju duševni nemir.

Ugljanin: Nikada sa Zukorlićem nisam razgovarao o ujedinjenju islamske zajednice!

U tekstu portala Sandžakpress piše da su Balaševićevu karijeru obeležili skandalozni tekstovi kojima je "žario srca komunista svog vremena ne bi li se dočepao vrha muzičke scene".

- Jedna od takvih pesama samoproglašenog "Panonskog mornara" jeste "Pesma o tetku", među njegovim fanovima poznatija kao pesma o psovanju Boga, u kojoj se na najgnusniji način psuje i vređa Stvoritelj svetova - Bog Uzvišeni - piše Sandžakpress a prenosi Blic.

Hrvatski teniser pevao Balaševićevu pesmu u Njujorku (VIDEO)

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

U organizacijama i institucijama koje kontroliše Zukorlić nisu hteli da komentarišu ovakvo pisanje, niti da se izjasne da li se protive organizovanju Balaševićevog koncerta u ovom gradu, koji je bez ikakvih problema nastupao u svim većim gradovima bivše Jugoslavije, među kojima su i oni sa pretežno muslimanskim stanovništvom, poput Sarajeva.

NA SRPSKOJ SVETINJI OSVANUO SIMBOL ISLAMA: Oskrnavljen hram u Novom Pazaru (FOTO)

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Organizitaori  koncerta, s druge strane, tvrde da negativna pisanja nisu uticala na građane Novog Pazara, jer za Balaševićev prvi nastup u ovom gradu vlada nezapamćeno interesovanje.

- Balašević je dobrodošao u Novi Pazar, i drago nam je što smo konačno uspeli da organizujemo njegov nastup . Godinama su nas građani zatrpavali zahtevima da ga dovedemo i konačno smo uspeli - rekao je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Ovako je nastala pesma "Provincijalka" Đorđa Balaševića (AUDIO)

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Karte za Balaševićev koncert, po ceni od 1.000 dinara, biće od sutra u prodaji a organizaotir ne isključuju mogućnost da on održi još jedan.

Poslušajte "spornu" pesmu Đorđa Balaševića:

Balašević nije odgovarao na pozive Blica u vezi sa ovim pisanjem.

Šta vi mislite o svemu ovome? Umetnička sloboda ili religiozna osećanja, šta je vrednije? Napišite šta mislite u našim komentarima!

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !?!?

    11. novembar 2015 | 10:42

    Verski fanatizam se teže leči od bilo koje bolesti@ Ali i pripadanje bilo kom IZMU nikada ne može potpuno osloboditi čoveka@

  • AArdvark

    11. novembar 2015 | 10:44

    Svuda ima balvana

  • Vaj

    11. novembar 2015 | 10:24

    Ma nije problem, odrecice se Djole svega u ime zarade. Isto kao i u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA