Turska sprečila teroristički napad na dan masakra u Parizu!

- Verujemo kako su planirali napad na Istanbul istog dana kada se u Parizu dogodio teroristički napad - istakao je neimenovani turski zvaničnik

  • 1

Turske vlasti osujetile su zaveru da se u Istanbulu izvrši veliki napad, istog dana kada je u Parizu izvršeno nekoliko terorističkih samoubilačkih napada, rekao je neimenovani turski zvaničnik za AFP.

Policija je u petak uhapsila pet ljudi u Istanbulu, rekao je taj izvor, uključujući i osobu za koju se sumnja da je bliska ozloglašenom "Džihadi Džonu", za kojeg Vašington veruje da je nedavno ubijen u napadu drona u Siriji.

- Verujemo kako su planirali napad na Istanbul istog dana kada se u Parizu dogodio teroristički napad. Inicijalna istraga pokazuje kako smo osujetili veliki napad - rekao je izvor.

SVE O KRVNIKU KOJI JE ODRUBLJIVAO GLAVE TAOCIMA ISIS-A: Džihadi Džon više neće sejati smrt (FOTO) (VIDEO)

Među uhapšenima je i Ajn Lesli Dejvis, britanski državljanin koji je čuvao zatočene strance u Siriji. On je navodno  osumnjičen za povezanost s ISIS-om.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Davis, koji je rođen u Londonu i postao islamistički militant, opisan je u britanskim medijima kao ključna figura u mreži ISIS-a u Siriji.

Davis i četiri džihadista prešli su u Tursku iz Sirije, ali nije poznato kog datuma.

Turske vlasti istražuju da li je napad koji su sprečili bio povezan s napadima u Parizu u kojima je poginulo 132 ljudi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasson Born

    16. novembar 2015 | 09:09

    A sto ce "islamisti" da napadaju "svoje",one koji ih naoruzavaju,hrane itd itd,a kako vidimo daju im i PASOSE!!!Ovo je ipak prica za "malu decu"!!!!Razmislite malo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA