Završen protest u Podgorici bez incidenata

Lideri DF-a su poručili da su spremni na dijalog, da traže formiranje prelazne vlade, koja bi pripremila poštene izbore

  • 2

Pristalice opozicionog Demokratskog fronta su večeras, nakon održanog protesta na Trgu Republike u Podgorici, izveli performans u kojem su, kako su naveli, "živim lancem" opkolili crnogorske institucije.

Počeo protest opozicije u Podgorici! (FOTO)

Lideri DF-a su poručili da su spremni na dijalog, ali samo oko prelazne vlade, prenela je RTCG. Oni su ponovili, na kraju protesta, da traže formiranje prelazne vlade, koja bi pripremila poštene izbore.

Večerašnji protest je završen bez incidenata, a lideri DF-a su najavili nove mitinge u Nikšiću i Podgorici. Na Trgu se, prema procenama policije i Građanske alijanse, okupilo između 1.500 do 2.000 građana.

Skup je počeo minutom ćutanja, za žrtve terorističkog napada u Parizu.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Nakon što su završili sa govorima, lideri DF-a su poveli okupljene da formiraju "živi lanac" oko crnogorskih institucija. Jedan od lidera DF Andrija Mandić poručio je da "vlast nije vezana Ustavom i zato ćemo je večeras vezati živim lancem". On je najavio sledeći protest za 28. novembar u Nikšiću.

Funkcioner DF Branko Radulović je je okupljenima poručio da DF neće odustajati do ostvarenja cilja.

- Mi nismo horda i rušitelji, nego najveća gospoda Crne Gore. Umesto lažnih institucija napravićemo prave institucije - rekao je Radulovic.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Funkcioner DF Predrag Bulatović izjavio je da su građani večeras otvorili novi proces.

Okupljenima se putem audio poruke obratio i bivši bokserski šampion Miodrag Mijo Martinović, koga su pripadnici crnogorskog SAJ-a pretukli 24. oktobra, a koji je podržao protest i rekao da "svi treba da se ujedine u borbi protiv nepravde."

Funkcioner DF-a Slaven Radunović poručio je okupljenima da lider DPS Milo Đukanovic "obesmišljava svaki pokušaj dijaloga u parlamentu".

Kako je javila RTCG, na podgoričkom Trgu se okupilo mnogo manje građana nego na protestu 24. oktobra, a okupljeni su, između ostalog, skandirali "Kosovo je srce Srbije".

U centru grada su bile prisutne jake policijske snage, ali u manjem obimu nego na prethodnom protestu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • вељо

    16. novembar 2015 | 05:58

    Драга браћо Бака и ђедо су бам били срби, подитељи југословени, ви сте црногорци и молим вас запитајте те се шта ђе вам бити дјеца.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA