Od današnjeg SVECA zavisi da li će biti BLAGA ili OŠTRA ZIMA!

Malo je poznato da, po narodnom verovanju, dani od Đurđica (16. novembar) do Svetog Mrate (24. novembar) pokazuju kakva će biti zima

  • 3

Prema narodnoj tradiciji i verovanju, počevši od današnjeg dana, 16. novembra, pa sve do 24. novembra vremenske prilike ukazaće nam kakva će biti predstojeća zima.

Naime, ako dani budu magloviti, zima će biti promenljiva i maglovita, a ako bude vedro zima će biti oštra sa dosta mraza!

OVO NIKAKO DANAS NE SMETE DA RADITE: Pravoslavci, srećan vam ĐURĐIC!

Inače, malo je poznato da, po narodnom verovanju, dani od Đurđica (16. novembar) do Svetog Mrate (24. novembar) pokazuju kakva će biti zima.

Prema prognozi koja je izašla za naredne dane možemo videti da će dani baš u ovom periodu biti vedri i sunčani, što ukazuje da će, ako je po verovanju, zima biti dosta hladna i puna snežnih padavina.

Printskrin: accuweather.com Printskrin: accuweather.com

Ostaje nam samo da se i sami uverimo u verodostojnost narodne prognoze.

Podsetimo, Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Đurđic, dan kada su mošti Svetog Đorđa prenete iz Nikomidije u Lidu (današnja Palestina). Danas će se u svim pravoslavnim crkvama vernici tokom bogosluženja podsećati na Svetog Đorđa i njegov značaj u hrišćanstvu.

Pozivamo vas da u komentarima ostavite vaša iskustva o tome, koliko puta vam se desilo da se narodcna verovanja odista poklope sa vremenskom prognozom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA