OTVORENA NOVA PROIZVODNA LINIJA U MLEKARI SUBOTICA: Investicija vredna milion evra doprineće povećanju izvoznih kapaciteta

Mlekara Subotica, koja posluje u okviru kompanije Imlek, predstavila je javnosti investiciju u postrojenja te mlekare u vrednosti od milion evra

  • 0

Najnovija investicija odraziće se na povećanje proizvodnog kapaciteta za sireve proizvedene tehnologijom ultrafiltracije, što će udvostručiti kapacitet proizvodnje i čime će biti zadovoljena povećana tražnja sa izvoznih tržišta.

Generalni direktor kompanije Imlek, Ilija Šetka, zajedno sa ministrom privrede Željkom Sertićem, obratio se predstavnicima medija koji su tom prilikom posetili fabriku Mlekare Subotica.

- Kompanija Imlek, lider mlečne industrije u regionu, kontinuirano ulaže u unapređenje i modernizaciju svojih proizvodnih pogona kako bi potrošačima obezbedila samo proizvode vrhunskog kvaliteta ali i povećala proizvodne kapacitete u skladu sa postojećom potražnjom.

Ova nova investicija u najmoderniju mašinu za proizvodnju Feta sira, obezbediće ostvarenje izvoznih potencijala, pre svega naših sireva za rusko tržište. Pored veoma zanimljivog tržišta Rusije, Imlek u Mlekari Subotica već dugi niz godina proizvodi i proizvode za tržište EU, što puno govori o kvalitetu naših proizvoda - izjavio je Ilija Šetka, generalni direktor kompanije Imlek.

Foto: Promo Foto: Promo

Kompanija Imlek preko 60 godina važi za jednu od najuspešnijih kompanija u regionu. Pored Srbije posluje i na regionalnim tržištima u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori.

Jedna je od kompanija sa najdužom tradicijom u zemlji, prepoznatljiva po proizvodima najvišeg kvaliteta, i stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje i poslovanja svih fabrika koje su u njenom sastavu.

Strateški cilj kompanije je da sve mlekare koje posluju pod okriljem Imleka održavaju najviši kvalitet proizvodnje po svim evropskim i svetskim standardima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA