U SREDIŠTU KRVAVE ŠKOLE ZA DŽIHADISTE: Decu uče šta je kalašnjikov i kako njime da BRANE VERU! (VIDEO)

- Moramo sprovesti Božju veru nad svim ljudima - rekao je učitelj i objasnio deci šta znači "džihad"

  • 2

Borci Islamske države su se infiltrirali u nekim oblastima Avganistana i na taj način se stopili u svakom aspektu života tamošnjih ljudi. Oni su čak deo i lokalnih škola gde se deca upoznaju sa mitraljezima, bombama i džihadom, ali kontrolišu i mnoge druge sisteme u ovim selima.

OVE REČI JE URLALA KAD SU NA NJU KRENULI POLICAJCI: A onda se RAZNELA bombom (VIDEO)

Na šokantnom snimku iz jedne od seoskih škola u istočnom Avganistanu vidi se kako učitelj proziva učenike, dečake i devojčice, koji ustaju i odgovaraju na pitanja o džihadu i oružju.

- Ustani. Kako se ovo zove? - pita dečaka dok drži AK-47.

- Kalašnjikov - odgovara dečak.

- Zašto koristimo ovo? - nastavlja predavač.

- Da odbranimo veru - odgovara učenik.

Školu vode borci koji su se obavezali na vernost Islamskoj državi i koji žive sa lokalnim stanovništvom, stupaju u brak sa lokalnim ženama i prikupljaju porez. Čini se da upravljaju svakim aspektom života.

- Moramo sprovesti Božiju veru nad svim ljudima - rekao je učitelj Abdulah Gul i objasnio deci šta znači "džihad".

Ovaj snimak je deo dokumentarnog filma Frontalajna "ISIS u Avganistanu", koji prikazuje nivo do kog je došla Islamska država u ovoj zemlji gde je stekla uporište.

Inače, borbe između Islamske države, Talibana i vladinih i savezničkih snaga, uticale su na novi talas izbeglica preko Sredozemnog mora koji traže utočište u Evropi. Oni koji ostaju suočavaju se sa tragičnim sukobima.

Pogledajte video:

Smatrate li da je normalno da ovako mala deca budu u dodiru sa oružjem i da uče o ideologiji koju još uvek ne mogu da shvate, ni da je biraju? Ostavite odgovor u komentarima.

(Telegraf.rs/ Izvor: FRONTLINE/ pbs.org )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srboljub

    19. novembar 2015 | 13:36

    U francusku vidjam ovo svaki dan deca svih uzrasta tih africkih zemalja magreba oblace u te njihove haljine i fes na glavi i sa kuranom u ruci uvece idu u te skole ,a na ulazu skole pise da ih uce matematiku i ptredmete koje lose vladaju u fr skole,neznam dali francuzi ovo vide ali svakako nista ne vide i vidie dokle stigli sa tim atetatima u Parizu,sve im daju hrane oblace i vidite dokle stigli ,znaci hrani kuce da te ujede..!

  • Шоне

    19. novembar 2015 | 13:03

    Прођу обуку,па онда правац европа.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA