UBIJENA DVA VOJNIKA: Jedan ranjen, ubica u bekstvu! (VIDEO)

Prema rečima očevidaca, napadač je ušao u kladionicu gde je pucao iz automatskog oružja, a zatim je napolju ispalio nekoliko hitaca ka autobusu koji se nalazio u blizini

  • 1

Večeras oko 19.35 sati došlo je do pucnjave u sarajevskom Rajlovcu u Bosni i Hercegovini, u kojoj su ubijena dva vojnika Oružanih snaga BiH, javili su federalni mediji.

VEHABIJA UBIO SRPSKOG I BOŠNJAČKOG VOJNIKA: Sumnja se na teroristički napad! (VIDEO)

Prema prvim nezvaničnim informacijama, osim nastradalih, ranjena je još jedna osoba, a napadač je u bekstvu.

UBICA VOJNIKA UZVIKIVAO ALAHU AKBAR: Novi detalji terorističkog napada u Bosni! (FOTO) (VIDEO)

Napadač je ušao u kladionicu 5+ koja se nalazi u Ulici Safeta Zaje 241, gde je pucao iz automatskog oružja, a nakon toga je izašao napolje i ispalio nekoliko hitaca ka autobusu koji je bio u blizini.

Vehabija koji je ubio vojnike izvršio SAMOUBISTVO!

Kako "Avaz" saznaje, napadač je Enes Omeragić iz Sokolja, a važi kao momak na lošem glasu.

OVO SU VOJNICI KOJE JE UBIO VEHABIJA: Željko i Armin su bili dobre kolege! (FOTO) (VIDEO)

Na mestu incidenta nalazi se MUP-a KS, kao i Vojna policija Oružanih snaga BiH.

Perica Stanić, direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) istakao je da u ovom momentu ne može da se kaže da je reč o terorističkom napadu.

- Imamo informaciju o događaju. Obezbeđujemo svoju zgradu. Digli smo nivo bezbednosti. Čekamo obaveštenje od MUP-a Kantona Sarajevo. Nemamo još potvrdu da je to teroristički čin, nadamo se da nije - rekao je on.

Policijski komesar MUP-a KS Vahid Ćosić je rekao za "Avaz" da je informacija u slučaju dvostrukog ubistva pripadnika Oružanih snaga BiH u Rajlovcu terorizam klasična dezinformacija.

- To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno da pričamo na tu temu. Nemamo nikakvih konkretnih informacija, formirane su određene ekipe, tužioci su na licu mesta, pripadnici MUP KS, svi oni koji treba da učestvuju u ovoj akciji su na licu mest ai još uvek ne možemo davati detaljnije informacije - istakao je Ćosić.

U zgradi Veća ministara BiH uskoro bi trebalo da počne sastanak zvaničnika policijskih agencija. U zgradu je pre nekoliko trenutaka ušao predsedavajući Veća ministara Denis Zvizdić koji nije hteo da daje izjave. Takođe, stigao je i zamenik ministra odbrane Emir Suljagić i federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

(Telegraf.rs / Klix.ba / Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA