VEHABIJA UBIO SRPSKOG I BOŠNJAČKOG VOJNIKA: Sumnja se na teroristički napad! (VIDEO)

Direktor Agencije za istragu i zaštitu (SIPA) Perica Stanić je rekao da prema trenutnim saznanjima i opisu očevidaca, ubica je najverovatnije pripadnik vehabijskog pokreta

  • 5

Ubistvo vojnika Oružanih snaga BiH Nedeljka Radića i Armina Salkića, koje se večeras dogodilo u sarajevskom naselju Rajlovac je prema nagađanima počinio vehabija, a nadležni demantuju da se radio o terorizmu, objavio je Avaz.ba.

Vehabija koji je ubio vojnike izvršio SAMOUBISTVO! (FOTO)

On je najpre ušao u jednu kladionicu u ovom naselju gde je ubio dva vojnika, a zatim je izašao napolje i pucao u autobus koji se nalazio u blizikni i ranio trećeg vojnika.

OVO SU VOJNICI KOJE JE UBIO VEHABIJA: Željko i Armin su bili dobre kolege! (FOTO) (VIDEO)

Prema saznanjima ovog portala, radi se o Enesu Omeragiću iz Sokolja, koji se sada nalazi u begu, i poznat je kao momak na lošem glasu i upotrebi droga.

UBIJENA DVA VOJNIKA: Jedan ranjen, ubica u bekstvu! (VIDEO)

Državna Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) je formirala uviđajnu ekipu koja se nalazi na mestu događaja, a njihov direktor Perica Stanić je rekao da prema trenutnim saznanjima i prema opisu očevidaca, ubica je najverovatnije pripadnik vehabijskog pokreta. Iako još uvek nema potvrde, a Stanić je kazao da su tačne informacije da je ubijen jedan Srbin i jedan Bošnjak.

UBICA VOJNIKA UZVIKIVAO ALAHU AKBAR: Novi detalji terorističkog napada u Bosni! (FOTO) (VIDEO)

On je formirao i tim koji treba da obavi uviđaj u zavisnosti od toga da li će tužilac Tužilaštva BiH odrediti da li je reč o terorističkom činu.

Printskrin: klix.ba Printskrin: klix.ba

Kako ovaj portal nezvanično saznaje, pripadnici MUP KS su napadača locirali u jednoj kući koju drže pod opsadom, ali Stanić ove navode još uvek ne može da potvrdi.

- Mi smo uputili svoj tim na mesto događaja i ukoliko tako odredi Tužilaštvo, taj tim će odmah preuzeti slučaj.

S druge strane, komesar MUP KS Vahid Ćosić rekao je Avaz da je vest o terorizmu klasična deizinformacija.

- To su glasine i insinuacije. Još je prerano i ne možemo apsolutno govoriti na tu temu. Nemamo nikakvih konkretnih informacija, formirane su određene ekipe, tužioci su na licu mesta, pirpadnici MUP KS, svi oni koji trebaju da učestvuju u ovoj akciji su na licu mest ai još ne možemo dati detaljnije informacije.

Ministar sigurnosti BiH Dragan mektić iz Pariza je za ovaj portal rekao da je obavešten o dešavanjima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

- Znam da su ubijene dve osobe. Ako se utvrdi da je reč o terorizmu, a postoji vrlo izvesna mogućnost da se to dogodi, onda je situacija totalne nebezbednosti građana i moramo brzo i efikasno delovati. Moramo se obračunati s tim jer ćemo doći u situaciju da će nam ti ljudi onemougćiti normalan život.

Ubijeni vojnici su radili na formacijskim mestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

Na mestu ubistva se nalaze Vojna policija i policija KS koja zajedno obavlja uviđaj, a došao je i Boris Jerinić, zamenik ministarke odbrane BiH Marine Pendeš koja se trenutno nalazi u Dejtonu u Americi.

Pogledajte video s mesta ubistva na koje je došao otac ubijenog Armina Salkića:

(Telegraf.rs / Avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    19. novembar 2015 | 08:34

    Terorizam islamskih fanatika jedino se priznaje u zemljama koje su članice nato alijanse. Zapadna politika ne priznaje islamski terorizam u ostalim zemljama. U Makedoniji i BiH itd. to su za njih sporadični i nevažni slučajevi.

  • Gaga

    19. novembar 2015 | 05:43

    Iskreno saucesce za obadve porodice. Ne daj Boze nikad vise

  • srdja montenegro

    19. novembar 2015 | 10:24

    katastrofa.ode covjek u kladionicu i neki fanatik kojeg nikad u zivotu vidio nije mu presudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA