SUNCE U DŽEPU: Solarni punjač za mobilne telefone na Srbija openu

Mobilna telefonija Srbije i kompanija "Strouberi enerdži" postavili su pored teniskih terena prenosivi solarni punjač, a posetioci turnira biće u prilici ne samo da napune baterije svojih prenosivih uređaja, već i da testiraju svoje znanje iz ekologije

  • 0

Mobilna telefonija Srbije i kompanija "Strouberi enerdži" predstavili su danas na ATP teniskom turniru Srbija open novi prenosivi solarni punjač za mobilne uređaje - "Strouberi prijatelj".

Svi posetioci turnira imaće priliku da isprobaju prenosivi solarni punjač, napune svoje uređaje pomoću sunčeve energije i da na interaktivan način provere i obogate svoje znanje o obnovljivim izvorima energije. Naime, novi prenosivi punjač "Strouberi prijatelj", pored mogućnosti punjenja baterija prenosivih uređaja, korisnicima pruža i mogućnost da preko ekrana osetljivog na dodir pristupe instaliranoj aplikaciji i saznaju brojne zanimljivosti u vezi sa obnovljivim izvorima energije, učestvuju u rešavanju kviza znanja i da se razonode mnogim drugim sadržajima koje aplikacija nudi.

- Zaista je lepo sarađivati sa ovako mladim i preduzimljivim ljudima, koji su spremni da svoje ideje podele sa drugima. S druge strane, kompanija kao što je Telekom Srbija, koja ceni kreativnost i preduzetnički duh mladih, prepoznala je njihov talenat i pokazala spremnost da podrži ovaj poduhvat.  Drago mi je što smo i mi i građani stekli novog "Strouberi prijatelja" - izjavila je ovom prilikom Milica Marković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija.

"Strouberi prijatelj“ će sve vreme tokom trajanja turnira, od 29. aprila do 6. maja,  biti postavljen u kompleksu Teniskog centra "Novak", nakon čega će građanima biti dostupan ispred jedne od poslovnica Telekoma Srbija kako bi besplatno dopunili baterije svojih prenosivih uređaja – mobilnog telefona, digitalne kamere, tablet računara i MP3 plejera.

- Suština ovoga što radimo jeste jedan plemeniti cilj. Želimo da omogućimo ljudima korišćenje čistih izvora energije u svakodnevnom životu. Da bismo to postigli, smatram da su nam potrebne dve stvari - da građanima stavimo te tehnologije nadohvat ruke i da ih edukujemo o tome. Time smo se i vodili pri kreiranju "Strouberi prijatelja", koji je manji, lakši i prenosiv, pa time i dostupniji sve većem broju ljudi. Takođe, ugrađenom aplikacijom želimo da kod korisnika probudimo interesovanje o ekologiji i omogućimo im da na zabavan način provedu vreme dok čekaju da se njihove baterije dopune - rekao je Miloš Milisavljević, direktor i osnivač kompanije "Strouberi enerdži".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA