Jovanović: Srbiji je potrebna reforma

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" smatra da država posle izbora mora da se reformiše

  • 0

Predsednički kandidat koalicije "Preokret" Čedomir Jovanović naveo je kao jedan od prioriteta poboljšanje sistema zdravstvene zaštite i osiguranja.

- Sistemi zdravstvenog i penzijskog osiguranja danas su najugroženiji, dok je sistem zdravstvene zaštite najistrošeniji. Kakva je sudbina zdravstvenog fonda kad svako od nas na dobrovoljnoj bazi uplaćuje nešto u tu zajedničku kasu, a mi smo zemlja s najvećom stopom nezaposlenosti - rekao je Jovanović.

Lider "Preokreta" istakao je da su zloupotrebe prisutne skoro na svakom planu u zdravstvu, ali da potencijal za promene postoji i da se može realizovati samo putem preokreta.

- Danas je vest samo lekar koji je uhapšen zbog 100 evra, a ne oni zdravstveni radnici koji spasavaju živote. Država će se reformisati nakon ovih izbora, najpre tako što će rezati svoje troškove i postati efikasnija - rekao je Jovanović.

On je naveo da koalicija "Preokret" ima jasan plan redosleda poteza u novoj Vladi, koji podrazumeva reformu države, penzijskog fonda, ali i utvrđivanje prava i obaveza i edukaciju društva.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA