Dačić poziva na mirnu revoluciju

Lider koalicije SPS-PUPS-JS pozvao građane da ustanu protiv "ugnjetavanja radničke klase i seljaka”

  • 0

Lider Socijalistčke partije Srbije Ivica Dačić poručio je na skupu u kruševačkoj Hali sportova da je sada "sve podređeno profitu i interesima i da se ne vodi računa o radničkoj klasi".

- Policija ne sme da bije narod, već da hapsi one koji su ih naterali da štrajkuju. Posle 5. oktobra ustanovljena je nova politika, koja je donela uništavanje fabrika i isterivanje radnika sa posla i zato pozivam građane da promene takvu politiku 6. maja kako se ne bi dogodilo da žrtve ponovo glasaju za svoje dželate - rekao je predsednik SPS, koji se, kako je naveo, zalaže za društvo jednakih šansi u kojima će vlast biti vraćena narodu.

Govoreći o političkim protivnicima i njihovom pozivu "da ne rasipaju glasove na male stranke", Dačić je rekao da će i Boris Tadić i Tomislav Nikolić posle izbora morati da razgovaraju sa njim, napominjući da su lideri DS i SNS "uložili ogromna sredstva za kampanju u kojoj se čuju samo velika licemerna obećanja".

On je ponovio da njegovi politički protivnici ne žele da odgovaraju na teška pitanja, među kojima je i to da li će se praviti drugačiji sistem, menjati zakon o radu, ući u Evropsku uniju i šta će biti sa Vojvodinom.

Prema njegovim rečima, u predizbornoj kampanji ima velikih obećanja i licemerja, jer su njegovi protivkandidati, kako je rekao, potrošlili milione evra koje su "uzeli od bogatih da bi dobili glasove od siromašnih".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA