Obama: Hilari mi šalje SMS poruke kad god se napije

Na večeri posvećenoj dopisnicima, koja se održava još od 1920. godine, predsednik Amerike zbijao je šale, ali je vreme iskoristio i da bi promovisao svoju partiju za predstojeće izbore

  • 0

Uprkos mnogim preprekama, dosta toga se promenilo od kada sam na funkciji. Pre četiri godine, na preliminarnim izborima, vodio sam tešku borbu protiv Hilari Klinton. Četiri godine kasnije, ona mi u pripitom stanju neprestano šalje SMS poruke iz Kartagene, reči su kojima je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama otvorio večeru posvećenu izveštačima Bele kuće, koja je održana u subotu.

Mnogi smatraju da je ova šala bila predsednikov način da ublaži posledice skandala, koji je izazvala fotografija koju su početkom aprila objavili mediji, a na kojoj je Klintonova uhvaćena kako se uz pivo provodi u Kartageni, gde je učestvovala na Samitu Amerika.

Neposredno pred njen odlazak na put, objavljena je upečatljiva fotografija državne sekretarke kako u vojnom avionu C-17 za Libiju šalje SMS poruke, što je dovelo do stvaranja internet fenomena "Hilarine poruke".

Upravo zbog svega toga, ali i zbog mnogobrojnih skandala vezanih za Odeljenja opštih službi američke administracije, obaveštajne službe i Donalda Trampa, Obama je odlučio da sve to okrene na šalu. Čak je i njegov izlazak na scenu bio duhovit.

Neposredno pre nego što je stao za govornički pult, predsednik je prošetao binom, sa navodno "uključenim mikrofonom", aludirajući na događaj kada je prošlog meseca "uhvaćen" njegov razgovor sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevom.

- Šta ja ovde uopšte radim? Najavljujem Džimija Kimela i pričam viceve Kim Kardašijan - upitao je on šetajući se po sceni.

Ipak, predsednik nije čitavo veče proveo zbijajući šale, već je vreme iskoristio i za svoju kampanju. Tako je ukazao na sličnosti sa republikancem Mitom Romnijem, koji će mu na izborima najverovatnije biti protivkandidat.

- Obojica smatramo svoje supruge svojim boljim polovinama, a američki narod nas toliko podržava da je to naprosto uvredljivo. Obojica imamo diplomu Harvarda. Ja imam jednu, a on ima dve. Kakav snob - rekao je Obama.

Mišel Obama nosila je haljinu "Naem Kan" iz kolekcije za jesen-zimu 2011, a sedela je pored komičara Džimija Kimela, koji je bio voditelj na ovom događaju i koji se bavio pitanjem legalizacije marihuane.

- Šta je to odlučna akcija za borbu protiv korišćenja marihuane? Ozbiljno, u čemu je problem? Ukinućemo narodu grickalice? I pušači marihuane glasaju. Ponekad nedelju dana posle izbora, ali ipak glasaju - rekao je on.

Kimel je nakon toga pozvao okupljene, među kojima su bili i Kim Kardašijan i Džordž Kluni, da podignu ruku ukoliko nikada nisu pušili marihuanu. Nakon što se podiglo samo nekoliko ruku, Kimel se direktno obratio Obami.

- Marihuana je nešto do čega je običnim ljudima stalo -  rekao je on.

Obama je, inače, intenzivirao kampanju protiv proizvođača marihuane u medicinske svrhe, u okviru koje je izvedena racija u jednoj stručnoj školi za proizvodnju kanabisa. Tada je uhapšen i Pol Stenford, biznismen koji se obogatio uzgojem marihuane.

Od javnih ličnosti došli su Kim Kardašijan, Lindzi Lohan, Džordž Kluni, Kejt Hadson, Riz Viterspun i Sofija Vergara i drugi. Poznati su, zajedno sa novinarima i političarima, prisustvovali događaju, koji se organizuje još od davne 1920. godine, a na kojem se tradicionalno dodjeljuju nagrade najboljim političkim novinarima.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA