Šutanovac: Tadić neuporediv sa Nikolićem

Funkcioner DS i ministar odbrane poručio na konvenciji u Čačku da je Boris Tadić državnik sa vizijom

  • 0

Potpredsednik DS Dragan Šutanovac kaže da je kandidat DS za predsednika Boris Tadić "državnik", koji ne može da se poredi sa svojim rivalom Tomislavom Nikolićem.

- Da li neko može da poredi čoveka koji ima viziju i koji je posvećen viziji sa čovekom koji ne zna kad ustane šta je juče mislio i ne zna da li je pošao ili došao tog jutra - rekao je Šutanovac na završnoj izbornoj konvenciji DS u Čačku.

Šutanovac je rekao da ima stranka koje su zajedno sa DS-om posle 5. oktobra 2000. godine pričale da je Evropska unija jedina destinacija, a danas govore da Srbija treba da bude Istok Zapadu i Zapad Istoku.

- Pa, na Istoku je Bugarska koja je u EU i u Nato paktu, probudi se čoveče i pogledaj mapu sveta, promenilo se stanje dok si ti spavao - poručio je on.

Potpredsednik DS je dodao da ima i političara koji tvrde da su postali evropejci samo zato što su "pohitali ispred ambasada EU čekajući u red da uđu na neki prijem".

- Danas ti političari najavljuju da će promeniti Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom kad dođu na vlast. E, pa zato neće doći na vlast - rekao je Šutanovac pred okupljenima, koji su ispunili salu Doma kulture u Čačku.

On je zatim istakao da se ljudi sa liste "Izbor za bolji život - Boris Tadić" kandiduju ne za funkcije, već za posao koji nije završen.

Takođe, istakao je da su u najvećoj meri završene reforme, i da sada predstoji vreme rada na privlačenju investicija. Zbog toga, kako je dodao, potrebno je da Srbiju u zemlji i inostranstvu predstavlja političar sa energijom i vizijom, koji nijednog trenutka nije klonuo, a to je Boris Tadić.

Prema njegovim rečima, potrebno je na lokalnom, kao i na republičkom nivou glasati za politiku doslednosti, i odgovornu prema budućnosti.

- Želimo Srbiju u Evropi i evropski standard u Srbiji - naglasio je Šutanovac.

On je podsetio da je DS ispunila ono što je pre četiri godine obećala.

- Znali smo da nije lako, ali smo imali plan, tim i energiju, kao i ljude koji veruju u uspeh, i pored onih koji su nas saplitali. Ono što smo obećali, i za šta smo tražili podršku, mi smo ispunili - poručio je on podsećajući da je dobijen status kandidata za članstvo u EU.

Takođe, poboljšano je stanje u fabrikama i, kako je rekao, danas se četiri puta više izvozi iz naših fabrika nego pre četiri godine.

- Svi uspesi koji se vezuju za Čačak vezani su za uspehe republičke vlade - ukazao je Šutanovac, dodajući da Čačani proteklih godina, kako je rekao, “nisu dobro birali taj grad ne bi bio mesto kroz koje se samo prolazi, već u koje se dolazi".

- Nakon dobijanja kandidature, koju smo mukom izborili, tri puta više investitora traži gde da u Srbiju uloži. Čačak nije na mapi tih gradova, zato što se daleko čuo glas da se u njemu "kraducka” - naglasio je on.

Šutanovac je istakao da je potrebno da lista “Za bolji život” pobedi u celoj republici i postavi stub na koji Srbija može da se osloni.

(Telegraf.rs/agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA