Medlin Olbrajt: Žalim što nismo brže intervenisali u Jugoslaviji

Mislim da su odluke koje sam donosila bile dobre, drago mi je zbog onog što smo uradili na Kosovu, izjavila bivša američka državna sekretarka

  • 3

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt kaže da žali što nije brže intervenisano u Jugoslaviji.

- Mislim da su odluke koje sam donosila bile dobre. A mnoge su i drugi doneli umesto mene. Da li za nečim žalim? Žalim što nismo brže intervenisali u Jugoslaviji - rekla je Olbrajtova govoreći o moralnoj težini i ispravnosti odluka koje je donosila.

U razgovoru za "Hafinigton post" ona je rekla da joj je drago zbog onoga što je urađeno na Kosovu.

- Mislim da mi je drago zbog onog što smo uradili na Kosovu. Teško je bilo odlučiti da li radi sprečavanja etničkog čišćenja treba upotrebiti vazduhoplovne snage, koje će usput ubijati i nedužne. Da li je u redu odlučiti da žrtvuješ život jedne osobe da bi spasao život druge? Te odluke su mi bile teške - kaže Medlin Olbrajt.

Ona dodaje da je za vreme rata na Kosovu svakodnevno održavala telefonske konferencije sa ministrima inostranih poslova članica NATO.

- Na telefonu smo bili Britanac, Francuz, Italijan, Nemac i ja. "Zašto ne napravimo pauzu u bombardovanju zbog Uskrsa?", pitao je italijanski ministar inostranih poslova, a nemački je rekao: "Zbog čega bismo pravili pauzu u čast jedne vere, dok ubijamo ljude druge vere?" Mislim da je to bila jedna od najupečatljivijih izjava, u smislu zajedničkog identiteta i važnosti donošenja ispravne moralne odluke - rekla je Medlin Olbrajt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    30. april 2012 | 11:03

    Svi mi koji patimo zbog bombardovanja ti želimo dugu i tešku bolest,visok pritisak bar 220/170 svaki dan i šećer 35.

  • djordje

    30. april 2012 | 16:08

    nemacki ministar fiser, covek bez ikakvog moralnog kredibiliteta, viseg obrazovanja, ulicni siledjija koji je u mladosti bio clan teroristicke organizacije. u njegovom automobilu je pronadjena automatska puska sa kojom je ubijen sef banke u frankfurtu. hitlerov ministar propagande gobels je bio mala beba prema fiseru i ostalim nemackim politicarima

  • Avni

    30. april 2012 | 23:08

    Nobelova nagrada za Medlin Olbrajt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA