VANREDNO STANJE NA KRIMU: Celo poluostrvo U MRAKU! (VIDEO)

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je uvedeno vanredno stanje, jer je u subotu uveče potpuno prekinut dovod električne energije

  • 19

Na Krimu je uvedeno vanredno stanje zbog potpunog prekida snabdevanja električnom energijom iz Ukrajine, prouzrokovanim sabotažom dalekovoda.

RUSIJA I KRIM NIKAD NISU BILI BLIŽI: Radovi na mostu koji će ih povezati napreduju brzinom svetlosti (VIDEO)

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije je saopštilo da je uvedeno vanredno stanje jer je u subotu uveče potpuno prekinut dovod električne energije.

Ukrajinski mediji prenose da su dva dalekovoda oborena, a ruska agencija RIA Novosti javlja da se sabotaža dogodila u okolini Hersona na teritoriji koju pod kontrolom drže vlasti u Kijevu.

Takođe, sumnja se da su dalekovodi izbačeni iz sistema eksplozijama koje su se dogodile u noći između subote i nedelje, a popravku sprečavaju aktivisti radikalne desne organizacije Desni sektor i aktivisti krimskih Tatara.

Ceo Krim je prebačen na alternativno snabdevanje električnom energijom, a prioriteti su bile bolnice i objekti državne uprave.

U međuvremenu na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oborenih stubova dalekovoda, sa zakačenom zastavom krimskih Tatara.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA