OBAVEŠTAJAC SVE PRIZNAO: Razrešen slučaj EKSPLOZIJE u tunelu u MOSTARU!

Prema rečima dežurnog tužioca Hercegovačko-neretvanskog kantona Maje Čišić, H. Z. (24) je priznao krivično delo izazivanja opšte opasnosti, čime je slučaj rešen u roku od 24 sata

  • 2

Okončana je istraga u slučaju bacanja pirotehničkog sredstva u tunelu Salakovac, na putu Sarajevo-Mostar, a osumnjičeni je priznao krivicu.

U MOSTARU NIJE BILO TERORISTIČKOG NAPADA? Na KOMANDANTA ORUŽANIH SNAGA bačena PETARDA?

Prema rečima dežurnog tužioca Hercegovačko-neretvanskog kantona Maje Čišić, H. Z. (24) je priznao krivično delo izazivanja opšte opasnosti, čime je slučaj rešen u roku od 24 sata.

Iza inicijala H. Z. krije se, navodno, Zlatko Humo, službenik Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH.

TERORISTIČKI NAPAD KOD MOSTARA: Bačena bomba u tunelu, policija blokirala celo područje!

Istragom je ustanovljeno da petarda uopšte nije bačena na vozilo generala Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Čišićeva pojašnjava da je H. Z. petardu bacio nakon izlaska iz tunela, a ne u samom tunelu. Pored toga, istragom je ustanovljeno da u trenutku bacanja petarde iza njega nije bilo nikakvih vozila, a posebno ne vozila generala Jeleča.

Nakon što je petarda bačena, naišlo je vozilo generala Jeleča koje je faktički samo prošlo kroz crni dim koji je ostao iza bačene petarde. H. Z. ni na koji način nije znao da se iza njegovog vozila nalazi vozilo generala Jeleča.

Tvrdnje da je iza eksplozije ostao krater su sasvim netačne, kao i to da je petarda bačena direktno pod automobil generala Jeleča, navodi Čišićeva.

Ovim su i definitivno odbačene sve spekulacije da se radilo o napadu na generala Jeleča, rekla je ona i dodala da su se neistinitima pokazale i tvrdnje medija da se radi o terorizmu i novom napadu na OS BiH.

Tužiteljica Čišić napominje da ni u jednom trenutku nije bio ugrožen bilo čiji život, a posebno ne život generala Jeleča.

U petak oko 19 sati je u tunelu Salakovac došlo je do eksplozije, a pojedini bosanski mediji tada su objavili da je pod vozilo generala Jeleča bačena bomba, što je izazvalo paniku zbog nedavnog terorističkog napada u Rajlovcu.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X man

    22. novembar 2015 | 14:15

    Kreteni sa laznim izvjestajima ubijaju tu predivnu napacenu zemlju. Viva bosnia

  • Nije bitno

    22. novembar 2015 | 14:07

    A na dan kad je bila eksplozija napravise akcioni film...samo nije him uspelo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA