Sa 104 godine postala Ginisov rekorder u paraglajdingu (VIDEO)

Skokom sa skoro 732 metra visokog vrha na Kipru, Pegi Mekalpin (104) će po drugi put ući u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija osoba koja se oprobala u nekom sportu

  • 0

Smela stogodišnjakinja postala je najstarija osoba koja se oprobala u paraglajdingu vinući se pod oblake u 104. godini. Pegi Mekalpin, koja ima dvoje dece, četvoro unučića i dvoje parunuka, poletela je sa skoro 732 metra visokog vrha na severu Kipra. Ovim će ući u Ginisovu knjigu rekorda po drugi put za pet godina kao najstarija osoba koja se oprobala u nekom sportu.

Pegi se vinula u nebo zato što je rekord koji je postavila pre par godina oborio jedan Amerikanac star 101 godinu.

- Uživala sam u svakom minutu. Bilo je bolje nego prethodni put i svakako bih volela da ga ponovim ako mi neko obori rekord - kazala je Mekalpin "Sandej ekspresu".

Njen poduhvat je snimljen i postavljen na Jutjub, a let u tandemu je proslavila čašom šampanjca. Gospođa Mekalpin koja je u invalidskim kolicima, sada čeka potvrdu njenog rekorda u Ginisu.

Visinu, kako je rekla, voli još od detinjstva i priseća se prvog puta kada je kao putnik letela avionom krajem 1920-ih. Penzionerka čiji je muž umro od raka 1980, je kazala da je sklonost ka ekstremnim sportovima dobila u 80-oj godini kada je njen unuk probao bandži džamping. Kako se priseća, popela se na vrh, pogledala dole i videla ljude sitne kao mrave, a srce joj se skamenilo.

- Ali ipak sam skočila, nisam mogla da se zaustavim - kazala je.

Angela Gokasan iz paraglajding kompanije je objasnila da je Pegi svoj pri let obavila sa pilotom Ozgurom Gokasanom, sa kojim je letela i prvi put. Krstarili su iznad oblaka, a potom se spustili u gužvu od rodbine i prijatelja, a bila su prisutna i tri svedoka po zahtevu Ginisove knjige rekorda.

- Presrećni smo što je sa nama letela ponovo. Sav stres je bio vredan njihovog izraza lica kada su sleteli. Ona je neverovatna žena - kazala je Angela.

(A. P. / Izvor: Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA