Dačić tvrdi da je dete bilo vezano na zadnjem sedištu?!

Ministar tvrdi da se policiji na Novom Beogradu sam prijavio otac deteta koji tvrdi da njegov potomak nije bio u gepeku, već na zadnjem sedištu. Političari osuđuju ovakav nemar roditelja, u Centru za socijalni rad kažu da će reagovati posle prijave MUP-a

  • 0

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da je dežurni tužilac, koga je konsultovala policija u vezi s navodnom vožnjom deteta u gepeku automobila, saopštio da nema elemenata krivičnog dela, jer dete nije bilo u gepeku, već na zadnjem sedištu u sigurnosnom sedištu?!

Građanin koji je vozio svoje dete u gepeku automobila, o čemu postoji video zapis, došao je u policijsku stanicu na Novom Beogadu i rekao da je u gepeku vozio bicikl, a da je dete bilo vezano na zadnjem, sigurnosnom sedištu.

- Zadnje sedište je, po njegovoj izjavi, bilo oboreno zbog transporta bicikla, osim u delu u kome je sedelo dete, jer je reč o deljivom sedištu. Kada se gepek otvorio zbog udarca u rupu, dete je pridržavalo bicikl, ali se nije pomeralo iz sedišta - rekao je Dačić.

 

Na drugoj strani, Nenad Popović, kandidat DSS-a za gradonačelnika Beograda, zatražio je kazne za roditelja koji je vozio dete, i dodao da mu se srce cepalo dok je gledao snimak nesavesnog vozača.

- Ne mogu da verujem da neko može ovoliko neodgovorno da se ponaša prema svom detetu! Podhitno treba da reaguju nadležni organi, policija, tužilaštvo i centar za socijalni rad i da kazne idiota od roditelja, jer ne postoje reči koje bi opravdale ovakav postupak - napominje Popović.

U Centru za socijalni rad kažu da nisu obavešteni o ovom slučaju, ali napominju da će reagovati nakon prijave MUP-a.

- Gradski centar  za socijalni rad u Beogradu angažuje se u slučajevima zanemarivanja dece, što znači i u slučajevima izlaganja dece riziku po bezbednost. Nakon dobijanja prijave od MUP-a, Služba za zaštitu dece i mladih nadležnog opštinskog odeljenja Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, preduzeće zakonske i stručne mere - kaže direktor ove institucije Snežana Stošković.

Aleksandra Marjanović, psiholog i dugogodišnji socijalni radnik, ističe da je Centar za socijalni rad u obavezi da reaguje kada se dogode ovakvi slučajevi ugrožavanja prava deteta.

- Centar je u obavezi da reaguje na ovakve slučajeve. Socijalni radnik odlazi na teren i vrši intervju s roditeljima. Utvrđuje se tačno stanje i onda se reaguje. Najvažnija stvar kod ovakvih slučajeva je da se polazi od interesa deteta, i to je najvažnije u celom slučaju. U zavisnosti od slučaja, najčešće se izriče neka vrsta opomene, odnosno korektivnog nadzora. U određenom vremenskom roku se prati odnos roditelja prema detetu i utvrđuje dalje delovanje Centra - navodi Marjanovićeva.

Podsetimo, Telegraf. rs je objavio snimak jednog našeg čitaoca, o detetu koje viri iz otvorenog gepeka automobila, a čelni ljudi policije su izjavili da MUP intenzivno radi na rešavanju ovog slučaja.

Ne želeći da ulazimo u istinitost tvrdnji roditelja koji je dao iskaz u policijskoj stanici Novi Beograd, ostavljamo vas da prosudite sami da li je ovo dete zaista vezano za "sigurnosno sedište na zadnjem sedištu" automobila.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA