Zadavio ženu u LJUBAVNOJ SOBI u zatvoru, pa sad hoće da mu SMANJE KAZNU?

Milovanović je 21. avgusta prošle godine u tzv. ljubavnoj sobi niškog Kazneno popravnog zavoda zadavio svoju bivšu suprugu Bojanu Bačević (27) koja mu je došla u posetu, a razlog stravičnog napada, po njegovom priznanju bila je njena namera da njihovu osmogodišnju ćerku odvede u inostranstvo

  • 12

Apelacioni sud u Nišu usvojio je žalbu Ivana Milovanovića (37) na presudu kojom je osuđen na trideset godina zatvora zbog ubistva svoje bivše supruge Bojane Bačević (27) i naložio ponovno suđenje.

Zadavio ženu u ljubavnoj sobi zatvora, da li je dobio dovoljnu kaznu?

Milovanovićev branilac je u žalbi tvrdio da njegov zločin ne predstavlja teško već obično ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna od petnaest godina što je Apelacioni sud prihvatio.

HOROR U NIŠKOM ZATVORU: Robijaš zadavio ženu tokom bračne posete!

Istovremeno, odbačena je žalba Višeg tužilaštva koje je za ženoubicu tražilo 40 godina zatvora.

JEZIVA STATISTIKA: Do novembra 33 ŽENE UBIJENE U PORODIČNOM NASILJU!

Milovanović je 21. avgusta prošle godine u tzv. ljubavnoj sobi niškog Kazneno popravnog zavoda zadavio svoju bivšu suprugu Bojanu Bačević (27) koja mu je došla u posetu a razlog stravičnog napada, po njegovom priznanju bila je njena namera da njihovu osmogodišnju ćerku odvede u inostranstvo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Viši sud ga je maja ove godine osudio na trideset godina zatvora zbog teškog ubistva pozivajući se na član 114. tačku 10. Krivičnog zakona koji predviđa ovakvu kvalifikaciju ako se radi o ubistvu člana porodice kojeg je ubica prethodno zlostavljao.

Međutim, Apelacioni sud je našao da nema osnova za ovakvu kvalifikaciju dela jer je između zlostavljanja i ubistva prošao duži vremenski period, a kao osnov za prihvatanje Milovanovićeve žalbe uzet je i nalaz veštaka neuropsihijatra koji je utvrdio da je delo izvršeno u stanju bitno smanjene uračunljivosti zbog uticaja afekta odnosno izraženog jakog gneva.

Milovanović je dva puta osuđivan zbog nasilja nad Bojanom. Poslednja presuda je doneta 20. februara ove godine, šest meseci posle njene smrti.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doka.cz

    24. novembar 2015 | 17:09

    Zasto ga apelacioni sud ne pusti na slobodu i jos ga zaposle u njemu!??Strasno kakve sudove i kazne imamo!!!

  • MIKA

    24. novembar 2015 | 17:13

    VRATITI SMRTNU KAZNU ZA SVE OBLIKE TAKVOG RAZBOJNIŠTAV I UBISTAVA BILO KOG TIPA.

  • Dana

    24. novembar 2015 | 17:18

    Niciji zivot nije vredniji od tudjeg, znaci za ubice smrtna kazna bez rasprave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA