UBILI MU CELU GARDU: Predsednik Tunisa proglasio vanredno stanje!

Do eksplozije bombe u autobusu najverovatnije je došlo tako što je bombaš detonirao bombu unutar vozila, izjavio je Rojtersu neimenovani izvor blizak predsedništvu

  • 0

Predsednik Tunisa Bežid Kaid Esebsi uveo je vanredno stanje u zemlji i policijski čas u prestonici Tunisu, nakon eksplozije bombe u autobusu koji je prevozio pripadnike tuniske predsedničke garde, javlja AP.

OGLASIO SE SRPSKI AMBASADOR U TUNISU: Poginulo najmanje 14 ljudi, nema povređenih Srba!

Do eksplozije bombe u autobusu najverovatnije je došlo tako što je bombaš detonirao bombu unutar vozila, izjavio je Rojtersu neimenovani izvor blizak predsedništvu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U eksploziji je poginulo 14, a povređeno 11 osoba, saopštilo je tunisko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Do eksplozije, koju je portparol tuniskog predsednika Moez Sinaui nazvao napadom, došlo je u centralnoj tuniskoj Aveniji Muhameda Petog, rekao je za AFP jedan zvaničnik Ministarstva.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

BOMBA PORED SRPSKE AMBASADE U TUNISU: Raznet autobus pun predsednikovih gardista! (VIDEO)

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali Tunis ima problema sa islamistima otkad je 2011. sa vlasti svrgnut diktator Zine El Abidine Ben Ali.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

U Tunisu su se od početka godine već dogodila dva teroristička napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, a koji su bili usmereni protiv stranaca.

Najpre je u Nacionalnom muzeju Bardo u martu ubijeno 21 turista i jedan policajac, dok je u junu u letovalištu Sus ubijeno 38 turista.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA