NEVERICA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Pokušao da prokrijumčari lobanju kozoroga! (FOTO)

Pored toga što ovu specifičnu robu nije prijavio, putnik nije posedovao ni neophodne "cites" dozvole države porekla, odnosno zemlje izvoza, a protiv njega je pokrenut prekršajni postupak

  • 0

Carinici su prilikom kontrole robe i putnika na aerodromu "Nikola Tesla" sprečili pokušaj krijumčarenja skeleta životinjske lobanje i para rogova koji pripadaju zaštićenoj vrsti kozoroga "Capra hircus aegagrus", saopštila je danas Uprava carina.

Carinici se ŠOKIRALI kada su PRETRESLI JAKNU mladog Kragujevčanina

U zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, carinici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja juče su zaustavili pedesetogodišnjeg Futožanina, koji je oko podneva stigao iz Istanbula i u njegovom prtljagu su pronašli neprijavljenu životinjsku lobanju i rogove.

Hteli da iz Srbije PROŠVERCUJU PIŠTOLJ i municiju u KUTIJI SA ČVARCIMA! (FOTO)

Putnik je pokušao da se opravda time što je dugogodišnji lovac, te da je stare rogove i lobanju kozoroga dobio na poklon od prijatelja u Turskoj, navedeno je u saopštenju.

 

Foto: carina.rs Foto: carina.rs

Pored toga što ovu specifičnu robu nije prijavio, putnik nije posedovao ni neophodne "cites" dozvole države porekla, odnosno zemlje izvoza, protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

Krijumčareni eksponati predati su u dalju nadležnost Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA