Iako Putin i dalje čeka, Turska se NEĆE izviniti Rusiji!

Čavušoglu je podsetio da je Turska juče izrazila žaljenje zbog tog incidenta, objasnivši da je reč o telefonskom razgovoru turskog ministra spoljnih poslova i ruskog kolege Sergeja Lavrova

  • 9

Turska se neće izviniti Rusiji zbog obaranja ruskog vojnog aviona, izjavio je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

PUTIN SE ŽALI: Turska se još nije izvinila za obaranje aviona

- Ne treba da se izvinjavamo zbog nečega u čemu smo u pravu - istakao je Čavušoglu.

Čavušoglu je podsetio da je Turska juče izrazila žaljenje zbog tog incidenta, prenela je agencija AFP, objasnivši da je reč o telefonskom razgovoru turskog ministra spoljnih poslova i ruskog kolege Sergeja Lavrova.

Ova izjava Čavušoglua usledila je pošto je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da se Turska još nije izvinila zbog obaranja ruskog vojnog aviona pre dva dana iznad tursko-sirijske granice, niti da je ponudila garancije da će "odgovorni za taj zločin" biti kažnjeni.

Ranije dobri odnosi Rusije i Turske su se značajno pokvarili nakon što je Turska u utorak oborila ruski Su-24, koji je navodno povredio turski vazdušni prostor, prenela je agencija AP.

Putin se ranije danas u obraćanju novinarima u Kremlju požalio da još nije dobio izvinjenje od Turske, kao ni "ponudu da se nadoknadi šteta". On je dodao da žali što su odnosi Turske i Rusije zapeli u ćorsokak.

Ruski predsednik je dodao da, prema njegovom mišljenju, Turska namerno nastoji da pogorša odnose Moskve i Ankare.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    26. novembar 2015 | 20:38

    Rusija treba da proglasi sirijsko nebo zabranjenom zonom za sve letove osim ruskih i sirijskih,i kraj!

  • Dragisa Dag

    26. novembar 2015 | 16:48

    Rusija je povredjena u odnosima sa Turskom.Turska je oborila ruski avion namerno i to je potvrdjeno pa posle je govoreno iz turskih izvora da nisu znali navodno da je ruski.turska je zapocela ocitop otvorenu kavgu sa Rusijom ili RF.Medjutim RF joj nece dužna ostati.Vec uskoro ce usledeti ruski udar preko siriske armije ili kurdskih gerilaca.

  • PVO Janicar

    26. novembar 2015 | 17:11

    Turska nije tako slaba, ima jaku pesadiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA