OVAJ ČOVEK JE NAJOPASNIJE ORUŽJE U BORBI PROTIV DŽIHADISTA: Uz pomoć njega Anonimusi prevarili Islamsku državu! (VIDEO)

Oni su prepavili profile džihadista na društvenim mrežama linkovima koji vode ka hitu ovog pevača "Never Gonna Give You Up" kako bi skrenuli ubice sa njihovog cilja - globalnog džihada

  • 2

Grupa aktivista "Anonimusi" načinila je korak dalje u ratu protiv Islamske države, tako što je prevarila džihadiste uz pomoć muzičkog spota pop-zvezde osamdesetih, Riska Estlija.

ANONIMUSI OBJASNILI KAKO SE HAKUJE ISLAMSKA DRŽAVA: Postavili uputstvo na internet za sve uzraste

Oni su prepavili profile džihadista na društvenim mrežama linkovima koji vode ka hitu ovog pevača "Never Gonna Give You Up" kako bi skrenuli ubice sa njihovog cilja - globalnog džihada.

Trik je nazvan "Rikroling" i bio je glavna šala i senzacija na internetu 2007. godine. Postavljeni hiperlink je izgledao relevantan za datu temu, zapravo globalni džihad, ali je zapravo vodio ka ovom spotu. Ovo je prvi put da je "meme-zvezda" koja je kratko postojala na javnoj sceni, postala oružje u ratu protiv terorizma.

ANONIMUSI NASTAVLJAJU RAT PROTIV DŽIHADISTA: Oborili im sajt i postavili reklamu za VIJAGRU

Posle terorističkog napada u Parizu u kome je nastradalo 130 ljudi, "Anonimusi" su objavili rat Islamskoj državi.

Hakeri su postavili hešteg #OpISIS koji ima ulogu da pomogne kao upozorenje na društvenim mrežama, jer su se na Tviteru pojavljivali profili koji su promovisali terorističke napade i koristili se za regrutaciju novih članova.

(Telegraf.rs/ Izvor: irishmirror.ie)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA