CRVENI ALARM U HRVATSKOJ: Prete bure i orkani, da li će ovaj haos krenuti i u Srbiju?!

- Vreme je izuzetno opasno. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život - navodi se u saopštenju Meteoalarma

  • 11
Oluja Erika odnela 20 života na Dominiki Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Hidrometeorološki zavod u Hrvatskoj objavio je crveni alarm za riječki region zbog jačine vetra. Bura sa olujnim i orkanskim udarima počela je da jača u četvrtak uveče, a u petak se očekuju udari vetra i do 185 km/h.

LUDILO OD VREMENA! Srbiju čeka NIKADA TOPLIJI DECEMBAR. Evo kada će biti SNEGA

Zbog orkanske bure noćas u Rijeci su vatrogasci intervenisali 12 puta, uglavnom uklanjanje stabala. U selu Milaši, kod Jelenja, vetar je podigao krov na pordičnoj kući. Snažan vetar je na puteve pogurao i veliki broj kontejnera za đubre.

- Vreme je izuzetno opasno. Izuzetno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uslovima i rizicima. Sledite naredbe i savete dane od strane državnih tela u bilo kojim uslovima i budite spremni na vanredne mere - navodi se u upozorenju Meteoalarma.

Prema vremenskoj prognozi, vreme će biti vetrovito. Na severnom Jadranu biće pretežno i delomično sunčano, duvaće jaka, na severnom delu olujna bura, a Velebit će pogoditi orkanski udari. Krajem dana vetar će polako slabiti.

Na Jadranu će biti temperature od 3 do 12 stepena, dok će na kopnu biti znatno niže, a na planinama je moguć i sneg.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr/ tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    27. novembar 2015 | 22:59

    Nece u srbiju jer bura duva na jadranu.

  • Bješe jednom

    28. novembar 2015 | 00:49

    Rodjen sam na jadranu i sjecam se da smo kao djeca morali da se drzimo za ruke tih vjetrovitih dana na putu od kuce do skole.

  • Qwerty

    27. novembar 2015 | 22:52

    I dali ce krenuti na srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA