SRPSKI TURISTI I DALJE HOĆE U TURSKU: Ali sa Francuskom je malo drugačije...

Posle terorističkog napada u Parizu i napete situacije u Turskoj zbog obaranja ruskog borbenog aviona, mnogi se plaše šta će se još dešavati u ovim zemljama

  • 8

Zbog terorističkog napada koji se dogodio u Parizu 13. novembra i nedavnog obaranja ruskog borbenog aviona iznad teritorije Sirije postavlja se pitanje da li će iz bezbednosnih razloga turističke agencije u Srbiji otkazivati aranžmane za Francusku i Tursku.

Fudbaleri Crvene Zvezde rešili su da otkažu pripreme koje su planirali da odrade u Antaliji, dok srpski turisti, kako su nam rekli iz nekoliko turističkih agencija, nemaju nameru da odlažu svoje putovanje.

- Naša agencija neće povlačiti aranžmane za te dve zemlje, štaviše kapaciteti za doček Nove godine u Istanbulu su skoro popunjeni. Ono što je zanimljivo, jeste to da nas naši klijenti već pitaju kada će izaći cene za letovanje za narednu sezonu u Turskoj - kažu iz jedne beogradske agencije.

Međutim, iz jedne druge agencije rekli su nam da je interesovanje za Francusku smanjeno u odnosu na isti period prošle godine.

- Ono što smo primetili jeste da je potražnja za aranžmane za doček Nove godine u Parizu smanjena u odnosu na prošlu godinu, ali da putnici koji su već uplatili aranžman ne odustaju od  putovanja, a i nama nije u planu da aranžmane za Francusku i Tursku otkazujemo. Što se Turske tiče imamo ponudu za doček u Istanbulu i sve je rasprodato.

Direktor "Jute" Aleksandar Seničić rekao je za beogradske medije da preporuka da se ne putuje nije bilo, kao što je bilo u slučaju terorističkih napada u Tunisu, ali da trenutno i nema velikih organizovanih putovanja za Tursku jer nije sezona, dok Francuska nije u top pet ili šest destinacija za srpske turiste.

Foto-ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić Foto-ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić

- Pariz jeste zanimljiv našim turistima, ali Francuska nije u top pet destinacija. Ono što je otkazano jesu dva kongresa u Parizu i to su organizatori otkazali. Mislim da ćemo tek polovinom decembra videti kakvo je stvarno interesovanje za ove destinacije, kada počne prodaja novogodišnjih aranžmana - rekao je Stenčić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magdalena

    27. novembar 2015 | 16:31

    Ja vala necu ,iako sam imala u planu,idem radje u Grcku...

  • Marko

    27. novembar 2015 | 19:05

    Idem vec 4godine u Tursku na letovanje sada ne !!!

  • LJUBO CH

    27. novembar 2015 | 19:26

    Ja stvarno nerazumem te nase Srbe samo nesto Turska od tako lepih zemaslja i turistickih destinacija,npr Grcka Kipar Italija Francuska svetska sila u turizmu pa i moze i Portugalija pa i nasa Rusija a oni zapeli samo Turska e pa vidite sta ce biti od nje za 2,3 god:

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA