TERORISTI U PARIZU KORISTILI SRPSKO ORUŽJE: Kupili ga od švercera iz Nemačke!

- Dobili smo zahtev s brojevima oružja za koje se traži informacija kada je kome otpremljeno, a koje je nađeno prilikom terorističkih napada u Parizu - kaže Milojko Brzaković, generalni direktor fabrike "Zastava oružje"

  • 23

Milojko Brzaković, generalni direktor fabrike "Zastava oružje" iz Kragujevca, za Radio Slobodna Evropa je rekao da je ta fabrika MUP-u Srbije dostavile informacije i dokumentaciju o oružju koje je proizvedeno u toj fabrici, a korišćeno je u terorističkim napadima pre dve nedelje u Parizu.

- Dobili smo zahtev s brojevima oružja za koje se traži informacija kada je kome otpremljeno, a koje je nađeno prilikom terorističkih napada u Parizu - kaže on, piše portal Slobodnaevropa.org.

Brzaković je potvrdio da je oružje koje je pronađeno u Parizu nakon terorističkih napada, proizvedeno u Kragujevcu za vreme bivše Jugoslavije.

- To oružje, s brojevima, koje je tamo pronađeno je proizvedeno u fabrici "Zastava oružje" za vreme bivše Jugoslavije i otpremljeno je u vojne pošte koje su se tada nalazile na teritorijama tadašnjih republika Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije. To oružje je u mređuvremenu, ko zna na koji način i kako mogla da stignu u bilo koji kraj sveta.

Foto: Tanjug / Miloš Milivojević Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Njegove navode je potvrdio i vojni analitičar Ljubodrag Stojadinović.

- Mislim da je trgovina i krijumčarenje oružja, pored droge i farmaceutskih sredstava, najunosnija grana krijumčarenja i postoji bar desetak mogućnosti da se puške iz "Zastave" nađu bilo gde u svetu - poručio je on.

Sudeći po dokumentima koje su nemački istražitelji predali tužiocu, napadači iz Pariza su početkom novembra navodno naručili puške preko interneta od švercera oružjem iz Nemačke.

U porudžbini su bile dve puške M70 napravljene za vreme bivše Jugoslavije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrea

    27. novembar 2015 | 21:27

    Jos ce ispasti da smo mi i organizovali napad.

  • Baki

    27. novembar 2015 | 23:00

    Eeeee,sad dolazi na naplatu raspad Juge.. Oružja koliko hoćeš....na zelenjaku kašikare bile 5 marka...

  • MickeyM

    27. novembar 2015 | 23:41

    I Messi koristi Kinesku loptu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA