DŽIHADISTIMA SE NE PIŠE DOBRO: Još jedna svetska sila ulazi u rat sa ISIS-om! (VIDEO)

Nemačka, koja se dugo opirala vojnoj intervenciji u Siriji, u četvrtak je izvestila da načelno pristaje na takvu misiju nakon napada u Parizu, ali nije navela pojedinosti o broju mobilizovanih vojnika

  • 15

Nemačka vojska je u nedelju objavila da će oko 1.200 vojnika poslati u Siriju kako bi pomogla Francuskoj u borbi protiv Islamske države (IS), što će biti najveća nemačka misija u inostranstvu.

BOSANSKI UVOD U PARISKI POKOLJ: Slediće vam se krv od snimka na kome mudžahedini likvidiraju nemoćne Hrvate (VIDEO)

- S vojnog gledišta broj vojnika koji su potrebni da osiguraju funkcionisanje aviona i brodova trebalo bi da se kreće oko 1.200 - rekao je glavni inspektor Bundesvera, najviši oficir u nemačkoj vojsci, Volker Vieker za nedjeljni broj dnevnika Bild.

Misija bi mogla da počne "uskoro, nakon dobijanja mandata" u tom smislu, dodao je Vieker.

Nemačka, koja se dugo opirala vojnoj intervenciji u Siriji, u četvrtak je izvestila da načelno pristaje na takvu misiju nakon napada u Parizu, ali nije navela pojedinosti o broju mobilizovanih vojnika.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Posle načelne odluke, nemačka vlada u utorak bi trebalo treba službeno da potvrdi nemačku vojnu intervenciju u Siriji, nakon čega će o njoj glasati zastupnici u parlamentu, što bi trebalo da ide glatko s obzirom na veliku većinu kojom u Bundestagu raspolaže koalicija kancelarke Angele Merkel.

Nemačka vojska je 1999. prvi put posle Drugog svetskog rata vojno intervenisala u inostranstvu u okviru NATO-ovih vazdušnih udara na Kosovu, nakon odobrenja Saveznog ustavnog suda.

Trenutno je indirektno umešana u borbu protiv islamista u sklopu obučavanja i opremanja kurdskih boraca na severu Iraka.

Ovaj video prikazuje nemačku vojnu moć:

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    30. novembar 2015 | 00:26

    Само уз дозволу Асада , све остало је агресија на суверену државу .

  • Boki

    30. novembar 2015 | 08:33

    E SAD treci svjetski rat može da počne, svi učesnici drugog svjetskog su tu direktno ili indirektno:)

  • Djordje

    30. novembar 2015 | 21:03

    Idu u pomoc turcima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA