PLEJSTEJŠN ĆE DOĆI GLAVE DŽIHADISTIMA: Italijani smislili način da pobede Islamsku državu (FOTO)

Italijani su dodatno pod pritiskom, jer su iz FBI-ja dobili informaciju da teoristi planiraju napade na Vatikan, Rim i Milano

  • 4

Italija će početi da snima razgovore između korisnika u okviru igrice Plejstejšn. Istražitelji zaduženi za terorizam veruju da džihadisti koriste aplikacije razgovora pri Soni igricama ne bi li planirali nove napade. 

DŽIHADISTIMA SE NE PIŠE DOBRO: Još jedna svetska sila ulazi u rat sa ISIS-om! (VIDEO)

Ministar pravde Andrea Orlando rekao je da će angažovati više prevodilaca ne bi li ušli u trag razgovorima među igračima.

- Internet pruža mnogo sredstava komunikacije, a plejstejšn bi mogao da bude paravan za planiranje terorističkih napada - rekao je Orlando. 

150 miliona dolara biće potrošeno za ojačavanje informacionog sistema u cilju suzbijanja terorizma. Ovaj potez podstaknut je sumnjom da je teroristički napad u Parizu upravo isplaniran kroz aplikaciju razgovora na Plejstejšn 4. Napadači su se, takođe, koristili šifrovanim porukama na aplikaciji WhatsApp. 

Foto: Twitter/@@isco_alarcon Foto: Twitter/@@isco_alarcon

Italijani su dodatno pod pritiskom, jer su iz FBI-ja dobili informaciju da teoristi planiraju napade na Vatikan, Rim i Milano. 

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare car

    30. novembar 2015 | 14:37

    Netreba njima playstajsen oni samo kažu Alah akbar i idu u napad

  • ludak

    30. novembar 2015 | 15:23

    udri u vatikan izaci ce svi isasovi jer nisu isusovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA