ISTERALA SAM IZ BAŠTE OVCE, A ONDA DOBILA KRVNIČKE BATINE: Vapaj bake Perse (75) sa Kosova kojoj je život postao PAKAO! (FOTO)

- Albanac Ganija Ibiši je namerno uterao koze i ovce da pasu po našoj bašti. Kada sam krenula da ih isteram, Albanac me je udario štapom, a potom jurio nožem - kaže baka Persa

  • 5

Persi Stojković (75) iz okoline Novog Brda na Kosmetu policajci su došli na vrata i tražili da plati kaznu, ili da ide u zatvor zbog remećenja javnog reda i mira. Ona je iz svoje bašte isterala stoku čiji je vlasnik Albanac koji ju je zbog toga pretukao, prenose Večernje novosti. 

SVI SPAVAJU, A MI PLAČEMO. KAD SVANE, ZAHVALJUJEMO BOGU ŠTO SMO ŽIVI: Potresna priča Srpkinje s Kosova! (FOTO)

- Od Albanca sam tri puta dobila batine, a sada hoće da platim kaznu ili da idem u zatvor. Neka me šalju u zatvor ako ih nije sramota - objašnjava baka Persa Stojković (75) iz Paralova u okolini Novog Brda na Kosmetu dodajući kako se našla u nesvakidašnjoj situaciji, koja je, kaže, moguća samo na Kosovu i Metohiji.

Izvršnom presudom suda u Gnjilanu, baka je osuđena na novčanu kaznu od 50 evra ili trodnevnu zatvorsku kaznu zbog navodnog remećenja javnog reda i mira. Ona je, naime, iz svoje bašte isterala stoku čiji je vlasnik Albanac, a koji je zbog toga baku pretukao.

- Šokirala sam se kada su mi nedavno rano ujutru na vrata banula tri policajca koja su mi saopštila da moram da platim kaznu ili da idem u zatvor. E pa kada je tako, onda ću ići u zatvor, ali ću barem čitavu javnost obavestiti kako se albanske vlasti odnose prema nama Srbima na Kosmetu - nastavlja priču Persa Stojković.

- Albanac Ganija Ibiši je namerno uterao koze i ovce da pasu po našoj bašti. Ja sam ih u nekoliko navrata isterivala, ali su mi je uništili. Kada sam krenula da ih isteram, Albanac me je udario štapom, a potom jurio nožem - govori baka.

Zbog Albanca (45) koji ima još dva brata i komšije Stojkovića su u strahu. Dragan Stojković (45) baka Persin sin kaže da je isti Albanac pretio njegovom komšiji da će ga rastrgnuti traktorom ako čak obiđe imanje koje je on uzurpirao.

Policija i pored prijave nije reagovala, a slučaj je zataškan.

(Telegraf.rs/ Izvor: Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukasin-Toronto-Canada

    1. decembar 2015 | 15:18

    zar je moguce-daovaj srpski narod-nemoze-niko da zashtiti od ovih. prokletih varvara 21.vijeka.druge drzave-u celom svetu idu I u rat ako treba,a nashi .kukavichki chute.umesto-da daju do znanja danesmiju da ubijaju I proteruju Srpski narod-neprijatelj im se smije-u lice. dokle ?

  • Ddare

    1. decembar 2015 | 13:30

    Polako samo...doci ce maca..dignuce ruke ameri od njih kad tad...a onda...

  • Atimus

    1. decembar 2015 | 14:34

    Tako je nesto slicno malo blaze i u Beogradu kazu srpskoj prestonici a kada imate posla sa izbeglicama i sami branite svoju imovinu ....na sudu gubite, policija nece doci ako zovete a ako branite sledi kazna za remecenje javnog reda i mira ...tako da znam kako je ovim bakama kada vas neko pleme divljaka tretira kao gradjanina drugog treceg reda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA