Ilić: Toma pobeđuje! Nikolić: Glasali ste za glumca

Državu ne može da vodi patolog, jer toga nema ni u crtanim filmovima, poručio lider NS-a, dok je predsednik SNS-a rekao da je vlast obmanula građane plašeći ih ratom i sankcijama ukoliko oni dođu na vlast

  • 1

Lider NS-a Velimir Ilić izjavio je danas da je predsednički kandidat liste "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić jedini koji može da pobedi Borisa Tadića i "ovu vladu koju građani ne žele" i pozvao birače da ne rasipaju glasove na male stranke.

- Neka narod kazni one koji se bahato ponašaju u kampanji... Popravnog nema, da pobedimo 6. maja, jer ne postoji bolji predsednički kandidat od Nikolića - rekao je Ilić. On je pozvao Srbiju da se "otrezni" i poručio biračima da ne dozvole da ih 7. maja sačeka "isto stanje".

Komentarišući predsedničkog kandidata Ujedinjenih regiona Srbije Zorana Stankovića za predstojeće izbore, Ilić je rekao da ne može državu da vodi patolog, jer toga nema ni, kako je rekao, "u crtanim filmovima". On je povodom obeležavanja 1. maja, Dana rada, rekao da mnogi u Srbiji ne rade i da je malo onih koji danas zaista praznuju.

- Srbija je nezaposlena, skoro milion građana čeka posao - zaključio je Ilić.

S druge strane, predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić tvrdi da je aktuelna vlast na prethodnim izborima obmanjivala građane, obećavala im posao i novac i pretila da Srbiju, u slučaju njegove pobede, čekaju "sankcije, izolacija i rat".

- Mnoge žene, majke i sestre su se toga uplašile, jer im je dosta da svoje muškarce šalju u ratove. Poklonile su poverenje jednom glumcu - rekao je danas Nikolić na izbornom skupu u Vladičinom Hanu.

- Kažu - loši smo, ali Tomislav Nikolić je još gori. E, o tome će građani da odluče - poručio je Nikolić, i istakao da Srbija nema više vremena da čeka na promene.

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" izjavio je danas u Vranju da najava Vlade da će građani dobiti akcije "Telekoma" u vrednosti od 70 evra predstavlja "uvredu za građane" i izrazio nadu da birači "neće dozvoliti da budu obmanuti".

- Snizili su cenu sa 1.000 na 70 evra. E, to je vaš sadašnji status. Pre četiri godine obećavali su 1.000 evra, a sad računaju da će vas pobediti sa 70. Ne dozvolite da vas pobede - poručio je Nikolić.

On je naveo i da je u vreme kada su sporne privatizacije sprovedene, direktor Agencije za privatizaciju bio Mirko Cvetković, ocenivši da je time i "zaslužio da postane premijer".

Ranije danas Nikolić je na predizbornom skupu u Bujanovcu rekao da koalicija "Pokrenimo Srbiju" nikada neće svađati Srbe i Albance, već će se potruditi da ih miri. Prema njegovim rečima, zajednički život mora da se održi "u meri u kojoj je to moguće".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dc

    1. maj 2012 | 16:36

    Ne može patolog a grobar može. Bar zna šta je diplomirao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA