CELA SRBIJA PLAČE ZBOG ONOGA ŠTO SU OVA DECA URADILA: Odrekli se UŽINE da bi drugaru KUPILI CIPELE!

B. D. (15) se nije žalio na svoje materijalno stanje, a odale su ga pocepane patike u kojima je radio fizičko vaspitanje

  • 70

Učenici Tehničke škole u Novoj Varoši odrekli su se novca za užinu da bi svom drugaru iz odeljenja kupili nove patike i cipele.

HOROR U ŠKOLI: 40 mališana se onesvestilo nasred časa! Pokosila ih nepoznata bolest!

B. D. (15) se nije žalio na svoje materijalno stanje, a odale su ga pocepane patike u kojima je radio fizičko vaspitanje. On je inače deveto od ukupno desetoro dece koliko imaju M. D. i D. D. iz Ojkovice.

UČITELJ UMRO NASRED ČASA: Deca plakala i vrištala, niko nije mogao da mu pomogne!

- Ostali smo zapanjeni prilikama u kojima B. D. živi. U odeljenju nas je 28 i lako smo se dogovorili da svako da po 200 dinara, a da mu pored patika kupimo i cipele kako bi imao udobnu obuću i za zimu. Naših par dinara bez užine mala je žrtva u odnosu na nevolje sa kojima se Borivoje svakodnevno susreće. Odužiće nam se boljim znanjem na časovima i ukoliko sačuva veselu prirodu i skromnost, zbog kojih je i omiljen u razredu - rekao je inicijator akcije M. R.

B. D.svakoga dana do škole i nazad pređe ukupno 40 kilometara. Prinuđen je da svaki dan pešači najmanje 15 kilometara jer putem od raskrsnice sa magistralom u Kokinom Brodu, do Ojkovice i Jasenova ne saobraća autobus.

- Zahvalan sam im do neba. Od kuće do najbliže autobuske stanice pešačim više od sat vremena u jednom pravcu. Najteže je kada su pljuskovi i dubok sneg, ali sada bar neću morati da u mokrim čarapama sedim na časovima. Porodična primanja su simbolična jer se teško otkine dinar, a i uvek se nađe nešto preče što treba kupiti i obezbediti za kuću - rekao je B. D.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V.S.

    2. decembar 2015 | 15:29

    Bravo deco svaka cast

  • Maja

    2. decembar 2015 | 16:20

    Ne treba Srbija da place zbog toga sta su deca uradila nego zbog drzave u kakvoj zivimo i teskoca za normalnom zaradom..............A na DECU treba Srbija da bude ponosna!!

  • Nenad

    2. decembar 2015 | 15:22

    A nasi poslanici sve veci i veci. Da se odreknu hrane ovakve dece bi bilo mnogo manje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA