SRCE ZA MILOŠA, SRPSKOG NAUČNIKA: Celu SRBIJU potresla je priča ovog HRABROG MOMKA! (FOTO)

Da bi Miloš otišao na operaciju u Beč potrebno je da skupi 120.000 evra, a vi mu možete pomoći da prikupi novac slanjem SMS poruke na 8174, čija je cena 100 dinara bez PDV-a

  • 6

Milošu Nikoliću (30) iz Leskovca, početkom 2013. godine dijagnostikovana je srčana insuficijencija, koja je od tada pa do nedavno držana pod kontrolom zahvaljujući odgovarajućoj terapiji. Međutim, njegovo stanje se u poslednja dva meseca naglo pogoršalo zbog čega mu je neophodna hitna transplatacija srca.

Dijagnoza koja je postavljena 17. novembra ove godine je Insufficientia cordis - 150, Cardiomyopathia congestiva - 142, Fibrillatio et fluctuatio atriorum - 148, Block fasciculi sinistri, non specificatus - 144.7 i na osnovu urađenih analiza, Miloš treba da otputuje u Beč na operaciju.

Međutim, kako bi Miloš otišao na operaciju neophodno je da prethodno skupi 120.000 evra, a pošto on i njegova porodica nisu u mogućnosti da obezbede sav novac, njegovi prijatelji su pokrenuli akciju i grupu na Fejsbuku "Srce za Milošev osmeh" putem koje žele da svom prijatelju koji je omiljen u društvu obezbede da ode na transplataciju.

Osim toga, studentska organizacije Elektron, koja po četvrti put organizuje turnir u stonom tenisu, 13. decembra, kada je planiran da se ponovo održi, pridružiće se ovoj humanitarnoj akciji i sredstva koja budu prikupljena će biti predata Milošu.

Foto: Facebook/SRCE ZA MILOŠEV OSMEH Foto: Facebook/SRCE ZA MILOŠEV OSMEH

Kako se navodi u grupi koja je kreirana radi širenja apela da se Milošu pomogne, i KK Partizan će se pridružiti ovoj akciji, pa će pred utakmicu sa Olimpijom biti postavljene kutije za doniranje.

Inače, Miloš je zaposlen kao istraživač na Institutu za biološka istraživanja "Siniša Stanković" Univerziteta u Beogradu. Ovaj istaknuti mladi naučnik je doktorirao nedavno u 30. godini života.

Njegovi prijatelji i kolege ga opisuju kao vrednu i požrtvovanu osobu, donedavnog aktivnog košarkaša, vedrog i dobrog prijatelja koji je omiljen u društvu, uvek nasmejanog.

Foto: Facebook/Milos Nikolic Foto: Facebook/Milos Nikolic

Svi koji žele da pomognu i pruže ovom mladom naučniku novu šansu, to mogu učiniti slanjem SMS poruke na 8174.

Cena poruke je 100 dinara bez PDV-a.

Takođe, mogu i uplatiti novac na njegove tekuće račune u Komercijalnoj banci:

DINARSKI RAČUN: 205-9011006267062-74

DEVIZNI RAČUN: 9031022192480

Miloše izdrži!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    3. decembar 2015 | 21:53

    Milose, od srca, za tvoje srce, dala sam svoj skromni doprinos ovoj akciji. Zelim ti brz oporavak i srecan zivot.

  • Vožd.

    4. decembar 2015 | 19:15

    Budite solidarni bolje je ovom decku pomoci nego polemisati oko nepotrebnih komentara.. svako po malo,a njemu znaci punoo. Zelim da se sto prije operises i da nastavis kvalitetnije da zivis i radis,naravno! Bit ce sve u redu videces,govorim ti iz licnog iskustva..pozz

  • Pa da

    18. decembar 2015 | 01:52

    Ja citala pre neki dan izjavu doktora koji apeluje da se novac ne uplacuje, jer mu novo srce nije potrebno... I da ceo slucaj treba ispitati...Ko je sad ovde lud

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA