Zeleno srce za planetu (FOTO)

Juče je u Negotinu pod pokroviteljstvom Opštine Negotin, u organizaciji Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ održan ekološki čas na otvorenom

  • 0

Negotin je bio deo Globalnog klimatskog marša, organizovanog na šest kontinenata u isto vreme, u nedelju u 13 časova, u cilju slanja poruke svetskim liderima, dan pre održavanja 21. konferencije o klimatskim promenama u Parizu.

Foto: Promo Foto: Promo

Program  „Zeleno volim te zeleno“ počeo je prezentacijom  o klimatskim promenama i značaju upotrebe energije iz obnovljivih izvora koju je održao Zoran Radojčić, profesor geografije u promotivnoj sali Negotinske biblioteke.

Foto: Promo Foto: Promo

Posle tog, tzv. "zelenog časa", svi prisutni su bili posluženi zelenim čajem.

Foto: Promo Foto: Promo

U Muzičkom paviljonu u 13 časova održan je program „Zeleno volim te zeleno“ sa obiljem ekoloških poruka, muzike i pesama. U programu su učestvovali učenici Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ iz Kobišnice, Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ i Negotinske gimnazije.

Foto: Promo Foto: Promo

Posle programa svi prisutni su na platou u centru grada poslali poruku u obliku zelenog srca. Poruka „Zeleno volim te zeleno“ je istoga časa poslata u svet.  Deca i odrasli su pokazali da je potrebno više pažnje i energije uložiti u očuvanje životne sredine i čiste energije.

Foto: Promo Foto: Promo

Akcija je završena šetnjom, simboličnim maršom kroz centar grada.

Foto: Promo Foto: Promo

Podršku programu pružili su Planinarsko društvo „Bukovo“, Dom kulture „Stevan Mokranjac“ i Služba za zaštitu životne sredine Opštine Negotin.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA