ČEKA SE PUTINOVA OSVETA: Saznajte sve o ruskom špijunu kojem su džihadisti odrubili glavu (FOTO)

Mogomed Kasijev je prihvatio ponudu da radi kao ruski špijun, a Rusi su ga poslali prvo u Tursku, a odmah zatim na teritoriju Islamske države. Zadatak mu je bio jednostavan - špijuniranje neprijatelja i slanje informacija u Moskvu

  • 11

Islamska država je nedavno objavila da su pogubili "ruskog špijuna" čiji je identitet do sada bio nepoznat. Međutim, izgleda da je u pitanju stvarno čovek koji je radio za rusku tajnu službu i koji se zove Mogomed Kasijev. 

RUSKOM ŠPIJUNU DŽIHADISTI ODSEKLI GLAVU: Uputili pretnje Putinu i svim Rusima! (VIDEO)

Džihadisti su u sredu objavili video-snimak pogubljenja Mogomeda koji se protumačio kao direktna pretnja predsedniku Rusije, Vladimiru Putinu, ali i svim građanima ove zemlje.

ISIS OBJAVIO GDE ĆE NAPASTI: Ovo je sledeća meta, ponoviće se "pariski scenario"

Inače, Kasijev je rođen u Čeljabinsku, gradu na istočnoj strani Urala. Sa devet godina ga je usvojila jedna porodica iz Čečenije i tamo se preobratio u islam. Prošle godine su ga uhvatili u ilegalnoj prodaji opijata, pa su ga povezali sa dilerima droge. Tada je stigla ponuda od ruske tajne službe - ili ćeš raditi za nas, ili ćeš ići u zatvor!

KIM DŽONG UN KOPA TUNELE, svi strepe od nuklearnog napada!

On je prihvatio ponudu, a Rusi su ga poslali prvo u Tursku, a odmah zatim na teritoriju Islamske države. Zadatak mu je bio jednostavan - špijuniranje neprijatelja i slanje informacija u Moskvu.

- Da, FSB ga je prošle godine uhvatio s drogom, a nedugo posle poslat je u Siriju. Odavao je informacije ko se od Rusa bori u Islamskoj državi i ko tamo namerava da putuje. Sećate se studenta medicine koji je hteo da ide u Siriju, ali je pre toga uhvaćen? Da, to je bio Magomedovljev poslednji zadatak - napisao je Anton Naumljuk na Fejsbuku, novinar Radio Svobode.

Printskin: Youtube Printskin: Youtube

- Sve vreme sam kontaktirao FSB i pet puta sam im preneo informacije o šestorici braće. Zadnji put sam im rekao za brata koji studira medicinu. I to je bio moj poslednji zadatak, sigurnosna služba kalifata me uhvatila - rekao je Kasijev neposredno pre smrt.

Printskin: Youtube Printskin: Youtube

Iz ruske tajne službe još nemaju komentara u vezi tvrdnji da je Kasijev bio njihov čovek, iako neslužbeno kažu da nije imao veze s njima.

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    4. decembar 2015 | 15:59

    Ajde Putine vec jednom. Rusofili cekaju, cekaju, cekaju.....

  • Pera Pisar

    4. decembar 2015 | 13:38

    Osvete ce biti jer su Rusi dosli do saznanja da je CIA prodala ovoga coveka, o cemu danas javno govori Kadirov. To je prvi put da se nesto tako primitivno desi. Cak su Kanadjani objavili spisak sa fotografijama ruskih pilota u Siriji, sa istim ciljem da se svete njihovim porodicama. Rusi ce odgovoriti i stradace americki i kanadski spijun negde.

  • Ja

    4. decembar 2015 | 13:04

    Pa takva je većina američke vojske. Kriminalci samo što su dobro plaćeni. Ali se vlasti nadaju da se ni nevrate iz rata da nemoraju da uh plaćaju kao veterane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA