Srpski policajci uhapsili DEČAKA, koji je u stanu krio PUŠKU!

Kako je saopštila Informativna služba Policijske uprave u Nišu, on je uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja

  • 3

Niška policija je prilikom pretresa stana šesnaestogodišnjaka A. J. pronašla pušku za koju nije imao dozvolu i četiri patrona za isto oružje.

PUCNJAVA ISPRED OSNOVNE ŠKOLE U NOVOM PAZARU: Prvo se potukli, pa potegli vatreno oružje!

Dečak je oružje i municiju sakrio u krevetu u svojoj spavaćoj osobi.

Policija utvrđuje od koga je nabavio puštku i šta je sa njom nameravao s obzirom na to da ovaj maloletnik ima debeli dosije, a trenutno izdržava meru pojačanog nadzora od strane organa starateljstva zbog učestvovanja u sukobu tokom kojeg je ubijen sedamnaestogodišnji Nišlija Nenad Jovanović.

Žrtva Nenad Jovanović, Foto: Privatna arhiva Žrtva Nenad Jovanović, Foto: Privatna arhiva

- Postojala su operativna saznanja da šesnaestogodišnjak ima oružje, pa je policija izvršila pretres stana u kom živi sa majkom. Pronađena je puška sa skraćenim kundakom tzv. "kratež" koju je vrlo lako sakriti ispod odeće, pa je kriminalci vrlo često koriste. Maloletnik je doveden u Policijsku upravu radi saslušanja, ali se sve vreme branio ćutanjem - kažu naši sagovornici iz istrage.

Dečak je uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja i uz izveštaj o policijskom hapšenju sproveden je tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva, a zatim sudiji za maloletnike koja ga je pustila da se brani sa slobode.

A. J. je nedavno izrečena mera pojačanog nadzora od strane staratelja zbog nasilničkog ponašanja jer je zajedno sa tada šesnaestogodišnjim I. S., godinu dana starijim M. S. i M. C. (21) učestvovao u tuči koja je kulminirala ubistvom Nišlije Nenada Jovanovića.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Zločin se dogodio 19. maja prošle godine u niškom naselju Ledena Stena, a povod krvavog obračuna bila je svađa zbog devojke.

M. C. je I. S., A. J. i M. S. dovezao u blizinu stana žrtve, a kada je on krenuo u prodavnicu zaskočili su ga u tukli. Jovanović je uspeo da se otme napadačima, ali ga je tokom pokušaja bekstva sustigao I. S. i zadao mu šest uboda nožem od kojih je preminuo. Nakon ubistva, sva četvorica su pobegla i usput odbacila oružje koje nikada nije pronađeno.

I. S. je zbog ubistva kažnjen sa pet godina maloletničkog zatvora, a ostaloj trojici se sudilo zbog nasilničkog ponašanja, pa je M. C. dobio godinu dana iza rešetaka dok je maloletnicima izrečena mera pojačanog nadzora.

Sudija za maloletnike Višeg suda u Nišu pustila je maloletnika da se brani sa slobode iako on u svom dosijeu ima krivične prijave za nasilničko ponašanje, krađu i razbojništvo i još četiri prekršajne prijave po Zakonu o javnom redu i miru.

Portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević saopštio je da tužilaštvo nije predložilo pritvor za šestanestogodišnjaka jer nisu bili ispunjeni zakonski uslovi za to.

- Kako nije bilo opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, niti mogućnosti ponavljanja dela s obzirom na to da je oružje oduzeto te da nije u pitanju delo za koje se pritvor izriče zbog uznemirenja javnosti nismo predložili pritvor - rekao je Stanojević.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA