Danas slavimo sveticu koja je UCENILA MUŽA PRVE BRAČNE NOĆI!

Kikilija je prve bračne noći ucenila svog muža Valerijana da ukoliko želi da je ima mora da postane hrišćanin

  • 13

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetu mučenicu Kikiliju, sveticu koja je 230. godine ubijena zbog toga što je širila hrišćanstvo.

PRIČA O ISUSU IZ JUDINOG UGLA: Zabranjeno i spaljeno jevanđelje koje će vas šokirati! (FOTO)

Sveta Kikilija (kod katolika poznata kao Sveta Cecilija) rođena je u Rimu, od roditelja koji su bili plemići. Roditelji su je silom udali za Valerijana, rimskog legionara koga su smatrali da će biti idealan za njihovu ćerku.

DANAS JE VELIKI PRAVOSLAVNI PRAZNIK: I dan kada je jedna ŽENA uradila nešto ZABRANJENO - stupila na TLO SVETE GORE!

Kikilija je  prve bračne noći ucenila Valerijana da ukoliko želi da je ima mora da postane hrišćanin, što je on odmah i prihvatio. Uskoro je Valerijan ubedio i celu svoju porodicu da pređe u hrišćanstvo.

BIBLIJA OKUPANA KRVLJU: Evo dokaza da se i Svetim pismom, kao Kuranom, može pravdati klanje nedužnih (FOTO)

Međutim, Valerijana i njegovu porodicu ubrzo je neko izdao i oni su bili pogubljeni zbog praktikovanja hrišćanstva.

Foto: AP/tanjug Foto: AP/tanjug

Kikilija je taj dan zaklela da će celo Rimsko carstvo preobratiti u hrišćanstvo u znak odmazde prema ubicama njenog muža i njegove porodice. Predanje kaže da je dnevno po 400, 500 neznabožaca preobraćivala u hrišćane.

Sveta Kikilija takođe je pogubljena zbog širenja hrišćanstva. Ubrzo je posle smrti proglašena za sveticu zbog svog podviga i predanosti u borbi za hrišćanstvo.

Pravoslavci danas slave još i Svetog Kalista, Svetog Meningosa, Svetog Mihaila i Svete Filimona, Alfija i Arhipa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    5. decembar 2015 | 08:24

    Ona kao da je silom preobracala ljude na hriscanstvo. To je mogao neko ko ima moc da nekog uceni. Na primer, car Konstantin je hriscanstvo proglasio drzavnom religijom te su mnogi postajali nominalni hriscani. Pre toga neko bi postao hriscanin zato sto zaista veruje, jer se ispovedanje vere cesto kaznjavalo smrcu. Danas sebe mnogi smatraju hriscanima, ali kad bi se sutra doneo zakon da ce svaki biti uhapsen ili ubijen, pitanje koliko bi ih stvarno ostalo verno.

  • Raccabozja voljaok

    5. decembar 2015 | 11:48

    Naravno da su zene uvek mogle I mogu sve . . .

  • Enna

    5. decembar 2015 | 11:42

    Ja uvijek ako sam imala neku vezu uvijek sam sa ocem pricala ipak neka se raspita da nije neki problem cime se bavi i nikad nisam pogrijesila. Uvijek je vazno znati sa kim si. Ne treba od roditelja da se krije. Moj otac je bio strog i kada nesto kaze ne moze ne moze nema dalje Ali nikada nas nije bio. Ali nikad nismo smeli da lazemo jer ako pita za nesto on vec zna samo testira da li ces reci istinu i nikad nisam lagala i nikad nije bilo problema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA