Geometri će meriti udaljenost KOCKARNICA od SRPSKIH ŠKOLA!

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić kaže da su ovu odluku doneli nakon prijava pojedinih škola da se objekti sportskih kladionica i igara na sreću nalaze od škola na manjoj udaljenosti od propisane, odnosno na manje od 200 metara

  • 0

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama zatražiće od grada da obezbedi sredstva u sledećoj godini za troškove utvrđivanja udaljenosti pojedinih sportskih kladionica od novosadskih škola.

ZABRANJENO NOŠENJE MINIĆA I ŠTIKLI U SRPSKIM ŠKOLAMA? Gimnazije iz Novog Sada prve uvele ovo PRAVILO!

Član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić kaže da su ovu odluku doneli nakon prijava pojedinih škola da se objekti sportskih kladionica i igara na sreću nalaze od škola na manjoj udaljenosti od propisane, odnosno na manje od 200 metara.

- Predložili smo Gradskoj upravi za obrazovanje da izdvoji sredstva za škole, kako bi mogli da se angažuju geometri koji će izračunati kolika je zaista udaljenost između škola i kladionica, objekata igara na sreću. Ukoliko se utvrdi da je udaljenost manja od dozvoljene, škole će moći da podnesu prekršajnu prijavu u Regionalnom odeljenju Poreske uprave - naveo je Jelić.

On je naveo i da će Novi Sad učiniti sve što može kako bi se ispoštovale propisane norme, a deca u što većoj meri zaštitila.

Koordinaciono telo je odlučilo i da se od Tržišne inspekcije zatraže podaci u kojoj meri se u Novom Sadu poštuje zabrana prodaje alkohola i pirotehničkih sredstava maloletnim licima.

(Telegraf.rs/ Izvor: 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA