RRA: Nismo zabranili spot SNS sa Tadićem

SNS tvrdi da je RRA zabranila njihov spot u kome se pojavljuje Boris Tadić, dok u Republičkoj radiodifuznoj agenciji kažu da su samo podsetili emitere na poštovanje zakona o oglašavanju

  • 0

Dok naprednjaci tvrde da je RRA zabranila njihov spot u kome se pojavljuje Boris Tadić, u RRA kažu da nisu zabranili emitovanje nijednog promotivnog spota.

Spot naprednjaka o kojem je reč emituje se, inače, već više dana u pojedinim elektronskim medijima. Iz RRA kažu za Tanjug da ta agencija "nije zabranila emitovanje nijednog promotivnog spota nijedne stranke, već da je podsetila emitere da poštuju zakon o oglašavanju".

Kako kažu u RRA, zakon predviđa da se spotovi u kojima nisu tačno citirani pojedini navodi ne emituju dok se ta nepravilnost ne ispravi.

SNS tvrdi da je aktuelna vlast "preko svoje filijale koju neupućeni zovu "Republička radiodifuzna agencija", zabranila emitovanje promotivnog spota SNS-a sa Tadićevom izjavom - da nije ponosan što je predsednik Srbije.

Naprednjaci u saopštenju pozivaju vlast da se "ne igra pravnim poretkom Srbije i da momentalno odustane od cenzure, koju pokušava da nametne Srbiji".

SNS dodaje da RRA, ukoliko smatra da je nešto sporno u Tadićevoj izjavi, treba da prikaže ceo njegov intervju hrvatskoj Televiziji, "pa neka građani sami procene da li je u zabranjenom spotu izjava montirana ili nije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA