Sirija sa RUSKOM AVIJACIJOM počela OSLOBAĐANJE PALMIRE (VIDEO)

Ruski avionu su u utorak bombardovali linije odbrane DAEŠ-a, takozvane Islamske države, oko Palmire, pripremajući se za napad velikih razmjera kako bi povratili drevni grad, prenela je agencija Fars

  • 29

Sirijske vazdušne snage počele su jutros uz pomoć ruske avijacije snažan udar na drevni grad Palmiru.

VEZALI IH ZA ANTIČKE STUBOVE I RAZNELI EKSPLOZIVOM: Nova brutalna pogubljenja Islamske države (VIDEO)

Iranska agencija Fars javlja da su sirijske snage koje se nalaze u gradovima Sukneh, Savaneh, Knajfis i u provinciji Homs ubile do sada veliki broj terorista i započele opsežnu operaciju oslobađanja Palmire.

DIGLI GA U VAZDUH: Ekstremisti Islamske države uništili drevni hram u Palmiri (VIDEO)

- Ruski avionu su u utorak bombardovali linije odbrane DAEŠ-a, takozvane Islamske države, oko Palmire, pripremajući se za napad velikih razmjera kako bi povratili drevni grad - prenela je agencija Fars.

Drevni sirijski grad je od strateškog značaja za džihadiste jer im otvara put ka sirijskoj pustinji i graniči se sa iračkom provincijom Anbar, koju je DAEŠ ranije zauzeo.

​Palmira je poznata po ostacima iz rimskog doba, a svojevremeno je privlačila hiljade turista svojim velelijepnim stubovima i hramom boga Bela.

Pogledajte video kako izgleda ruska vazdušna intervencija u Siriji i napišite nam u komentarima da li mislite da sirijska vojska uz pomoć ruske avijacije može da slomi otpor ISIS-a.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Утеривач

    5. decembar 2015 | 17:25

    Ала ови сипају!! Ваистину!

  • dragand

    5. decembar 2015 | 19:17

    Bez kopnene ofanzive ISIL se ne moze poraziti.Ali kopnene ofanzive multinacionalnih snaga uz uslov da pojedine zemlje (pre svega SAD i Turska) ne sabotiraju zajednicku borbu kao sto su do sada cinile ili da se iskljuce ili same povuku iz koalicije. Vazdusni udari su samo podrska kopnenim snagama, a sadasnje kopnene snage Sirijske vojske su jos uvek slabe da bi se suprotstavile ISIL-u.Problem je sto ameri nece da uniste ISIL jer su ga oni stvorili kao i Al kaidu. A stvorili su ih da bi za njihov racun pravili krize i probleme u svetu od kojih bi ameri profitirali. Kada mudzahedini budu ugrozeni na jednom mestu ameri i englezi ih prebacuju na druga podrucja, kao sto su pre mesec dana prebacili deo islamista iz Iraka i Sirije u Libiju i u Afriku kod njihovog drugog ceda Boko haram.I jos nesto; ameri dostavlaju ISIL-u i Turcima podatke o marsrutama ruskih aviona u Siriji i o polozajima Sirijske regularne vojske i Hesbolaha. Tamo gde se ameri umesaju tu je zlo i naopako.

  • Saki

    5. decembar 2015 | 17:06

    Bez kopnenih snaga nemoze se osloboditi nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA