Cela Srbija će hteti da se preseli u ovaj srpski grad da bi čistila ulice! A NIJE BEOGRAD

Gradonačelnik obećava da će administrativni radnici "pomoću metle" zaraditi upola više

  • 8

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je zaposlenima u administraciji javnih preduzeća ponudio mogućnost za dodatnu zaradu kada je shvatio da mnogi fakultetski obrazovani građani iz tog grada odlaze u Evropu i tamo rade kao čistači.

SKANDAL NA SRPSKOJ SAHRANI: Rodbina otvorila kovčeg da se pozdravi s pokojnikom, SVI SE ŠOKIRALI KAD SU VIDELI DA JE GO!

- Oni "administrativci" koji prihvate konkretne poslove na održavanju javne higijene imaće za 50 odsto uvećanu zaradu - obećao je gradonačelnik Cvetanović.

- Dobro je poznato da naši fakultetski obrazovani građani odlaze u inostranstvo i tamo se bez problema prihvataju takvog posla, a ovde je i one sa srednjom školom sramota da čiste ulice. Nagradićemo svakog od njih ukoliko žele da daju svoj doprinos - kazao je Cvetanović.

Cvetanović je kao primer gde očito očekuje interesovanje naveo JKP "Komunalac“, u kome od je 186 zaposlenih svega 50 angažovano na održavanju gradske higijene.

Najniža plata radnika koji čiste ulice kreće se između 24.000 i 25.000 dinara, koliko zarađuju i u administraciji sa najnižim koeficijentom.

Odluka o "stimulacijama" je, saznaju novinari, trenutno u pripremi.

Foto: www.gradskacistoca.rs Foto: www.gradskacistoca.rs

Centralne gradske ulice u Leskovcu radnici “Komunalca“ praće samo noću, dok će se u toku dana čistiti saobraćajnice na obodu grada.

Ovakvu odluku doneo je novi direktor ovog Javnog preduzeća Vladimir Sinadinović i to nakon primedbe građana da radnici “Komunalca“ u toku dana usporavaju saobraćaj.

I sam gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je nekoliko puta za skupštinskom govornicom izneo primedbe na račun radnika ovog preduzeća i predlagao da se prestane sa praksom pranja ulica usred podneva ili u špicu, kada se Leskovčani vraćaju sa posla, pa su konačno primedbe građana, ali i gradonačelnika, usvojene.

(Telegraf.rs / Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana

    5. decembar 2015 | 16:58

    Nikad mi nije bilo jasno zasto je sramota raditi u cistoci? Sramota je krasti i otimati,ali raditi posteno posao,bilo koji,zasto bi to bilo sramota?

  • Zxcvbnm

    5. decembar 2015 | 17:58

    Nije sramota raditi u cistoci neko ljudi koji ne rade u cistoci drugacije gledaju ljude koji rade u cistoci pa se onda ovi osecaju neprijatno ja radim u cistoci i to znam jer kad sam na ulici i radim gledaju me kao govno a posle posla kada se presvucem i sednem u mog rovera 75 koga sam kupio od kredita onda me gledaju na drugaciji nacin to je nazalost svest nasih gradjana na niskom nivou

  • liz

    5. decembar 2015 | 16:20

    evo vec pakujem kofer i sve trcim!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA