ISPOVEST RADNIKA IZ ALEKSINCA, koji je preživeo strujni udar OD 10.000 VOLTI

Trebalo je da skinem cev sa rastavljača i kad sam počeo da radim struja me je udarila u desnu šaku. Onesvešćen sam visio na banderi, rekao je Stefan Milenković koga je udarila struja jačine 10.000 volti

  • 9

Stefana Milenkovića (25) iz Aleksinca, radnika firme "Sekjuritas servis" kojeg je angažovala elektrodistribucija "Jugoistok", udarila je u petak struja na dalekovodu u selu Rutevac, u blizini Niša.

UŽAS: Stefana Milenkovića UDARILA STRUJA dok je radio na DALEKOVODU OD 10.000 VOLTI!

Dalekovodom je u momentu udara išla struja od 10.000 volti, a Stefan je preživeo samo zahvaljujući kompletnoj zaštitnoj opremi koju je imao na sebi.

Posle nesreće Stefan je bez svesti prebačen u bolnicu gde je tek kasnije došao k sebi. Lekari su mu konstatovali samo lakše opekotine.

- Trebalo je da skinem cev sa rastavljača i kad sam počeo da radim struja me je udarila u desnu šaku. Onesvešćen sam visio na banderi i ko zna šta bi bilo da mi u pomoć nisu priskočile kolege. Bilo ih je trojica, odmah su se popeli, skinuli me s bandere i prebacili u bolnicu. Bio sam bez svesti. Imao sam zaštitnu opremu, ne znam zašto je i kako bilo struje u dalekovodu - izjavio je Stefan Milenković.

(Telegraf.rs / Izvor: Južna Srbija Info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EPS

    6. decembar 2015 | 17:16

    A provera napona i uzemljavanje?

  • Посматрач

    6. decembar 2015 | 18:16

    Kao prvo provera VN ispitnom motkom,uz koriscenje VN izolacionih rukavica.Zatim posle iskljucenja dalekovoda uzemljavanje dalekovoda pa pre samog pocetka radova uzemljavanje prenosnim uzemljenjem na mestu rada...SRECNO!!!

  • Banderaš

    6. decembar 2015 | 17:10

    Dzaba mu sva njegova zaštitna oprema kad nije stavio uzemljenje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA