NA VRHU SVETA: Prvi par koji se venčao na najudaljenijoj tački severnog pola (VIDEO)

Norveški par se venčao na minus sedam stepeni Celzijusa

  • 0

Norveški par Berge Ousland i njegova žena Hege postali su prvi par koji su se venčali na najsevernijoj tački sveta, prenosi Dejli Mejl.  Oni su tu stigli zajedno sa 15 ljudi među kojima su bili kumovi, deveruše i posada helikoptera .

Istraživač Berge je izjavio da je ovu destinaciju odabrao jer je Severni pol veoma važan deo njegovog života, pa je hteo da bude i sastavni deo njegovog venčanja.

"Želeo sam da se oženim ženom koju volim u mestu koje volim“, rekao je on. „Čitava ceremonija je bila veoma dirljiva, a svi su se složili da je to bila idealna lokacja za mje venčanje zbog posla kojim se bavim“, dodao je on.

Par je iz Osla odleteo u severnu Norvešku gde se ukrcao na ruski istraživački avion kako bi stigao do baze Borneo. Tamo su helikopterom otišli zajedno sa svojim gostima direktno na Severni pol.

Birge je rekao da je sve bila njegova ideja i da mu se to činilo ispravnim jer provodi dosta vremena na arktiku.

"Jednom prilikom sam izneo ovaj predlog svojoj budućoj ženi Hege, kako bih video šta ona misli o tome. A, kada mi je rekla da joj se to čini kao odlična ideja, bacio sam se na posao i postarao da sve bude završeno što pre. Bilo je potrebno mnogo rada i truda. Kontaktirao sam svoje prijatelje iz Rusije koji su mi pomogli da sve organizujem . Morali smo da tražimo i dozvolu norveške crkve kako bi sve bili legitimno. Srećom naišli smo na sveštenika koji je bio voljan da nas venča“.

Istraživač koji je do sada bio na ekolicini ekspedicija dodao je da je samom činu prisustvovalo 15 ljudi.

Nakon završetka ceremonije par se vratio u helikopterom u rusku bazu gde je priređena velika zabava.

Birge i Hege se sada spremaju za medeni mesec koji ćeprovesti na daleko sunčanijem mestu - u Italiji.

(Biljana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA