OVA SERIJA JE OBELEŽILA DETINJSTVO MNOGIH OD NAS: Opstanak se vraća na velika vrata (VIDEO)

Dobila je preko 250 svetskih nagrada, uključujući i Emi nagradu i emitovana je u preko 112 država sveta, to je takođe i prvi britanski program emitovan u Kini

  • 13

Sećate li se legendarne serije "Opstanak" koja je uveseljavala gledaoce od 60-ih godina.

Najpopularnija dokumentarna serija emitovala se od 1961. prvo u Velikoj Britaniji, a kasnije i po celom svetu. Emitovala se čak i u Sovjetskom savezu.

Publika je imala priliku da je  prati punih 40 godina, a za to vreme porizvedeno je blizu hiljadu epizoda.

VOLELI STE EMISIJU OPSTANAK? Sada možete da pogledate sve na jednom mestu! (VIDEO)

Stvaraoci su osvojili više od 250 nagrada širom sveta, uključujući i četiri nagrade Emi i BAFTA.

Čovek koji nas je vodio kroz čudesan svet Opstanka, je sada 83-godišnji Britanac, Dejvid Belami. Tokom dugogodišnjeg rada na najpopularnijoj seriji, došao je u situaciju da na BBC-ju za njega više nije bilo mesta. Dobio je otkaz jer nije verovao u globalno zagrevanje.

Ukoliko ste bili ljubitelji ove serije sada imate priliku da odgledate sve epizode OVDE.

Dobila je preko 250 svetskih nagrada, uključujući i Emi nagradu i emitovana je u preko 112 država sveta, to je takođe i prvi britanski program emitovan u Kini. Kod nas je emitovana na Radio televiziji Beograd. Narator je bio Dejan Đurović.

Printskin: Youtube/Alimpije Grujić Printskin: Youtube/Alimpije Grujić

Serija je trajala uglavnom pola sata, pravljene su i specijalne emisije od po sat vremena. Ni SAD nije uspela da odoli planetarno popularnoj seriji, pa su je i oni emitovali punih 12 godina.

Nažalost mnogih, 2001. godine serija je nestala sa TV ekrana, da bi se devet godina kasnije pojavila pod novim imenom Opstanak - priče iz sveta sa Rej Mirsom.

(I.L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    9. decembar 2015 | 22:04

    Legendarni -- OPSTANAK ! Skroz sam bio zaboravio na ovu emisiju-- kako je cudno videti spicu nakon svih ovih godina-- ista stvar mi se desila i sa -- cik pogodi ko sam? -- decija emisija

  • Alexx

    9. decembar 2015 | 22:40

    Eee, kako su to lepe emisije bile a kad vidim sta je danas obrazovni program u Srbiji vodjen Stanijom, Sorajom i Savijom iskreno se zabrinem za ove klince!

  • DRAZAN

    10. decembar 2015 | 00:17

    SKORO SVAKI DAN SE SJETIM OPSTANKA, BRANKA KOCKICE, MUZIČKOG TOBOGANA, DOZVOLITE DA SE OBRATIMO I DRUGIH IZ ONIH LIJEPIH VREMENA.VRATITE SVE PA DA NA MIRU UMREM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA