SAMO TREĆINA RUSKIH NAPADA JE PROTIV ISISA: Ovo tvrde Amerikanci o intervenciji u Siriji

- Ruski vazdušni udari u Siriji nisu prvenstveno usmereni protiv ID - rekao je specijalni izaslanik američkog predsednika za međunarodnu koaliciju protiv Islamske države

  • 17

Samo 30 odsto ruskih vazdušnih udara u Siriji je usmereno na mete Islamske države, dok su svi ostali usmereni protiv opozicionih snaga koje nisu povezane sa džihadistima, izjavio je danas specijalni izaslanik američkog predsednika za međunarodnu koaliciju protiv ID, Bret Mekgerk.

RUSI REŠILI DA DOKRAJČE DŽIHADISTE: Pogledajte moćan snimak ispaljivanja projektila sa "nevidljive" podmornice (VIDEO)

- Ruski vazdušni udari u Siriji nisu prvenstveno usmereni protiv ID - rekao je Mekgerk na konferenciji za štampu u Bagdadu, prenela je agencija AFP.

- Ako proučite brojke, možda oko 30 odsto je zaista usmereno na položaje ID, dok se ostatak udara odnosi na položaje opozicionih grupa, koje nisu povezane sa džihadistima - rekao je američki zvaničnik.

Rusija je 30. septembra pokrenula vazdušne udare u Siriji, kao podršku ruskom savezniku, predsedniku Sirije Bašaru Asadu, čiji je režim u građanskom ratu sa opozicionim snagama, podseća francuska agencija.

U konfliktu, koji je izbio u martu 2011. godine, do sada je poginulo više od 250.000 ljudi, dok su milioni ljudi raseljeni.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    9. decembar 2015 | 15:49

    Znaci samo vi da cutite!!! Koga je amerika bombardovala Asadovu vojsku ili ISIS?!

  • Dragic

    9. decembar 2015 | 15:54

    Neznam do kada ce ova americka govna vise da seru protiv Rusa al jedno je sigurno da hoce Rusi bi ih popisali u jednom cugu sa sve nihovim saveznicima toliko su nadmocniji.

  • Kure

    10. decembar 2015 | 06:48

    Samo budala još može da veruje Amerima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA