• 18

MEČKA NOKAUTIRALA SRPSKOG LOVCA: Unela mi se u lice, a onda sam LETEO tri metra kroz ŠUMU!

- Pojavila se, ni sam ne znam odakle, munjevito propela na zadnje noge... Unela mi se u lice i iz sve snage ruknula... Za glavu je bila veća od mene. Ostao sam ukopan - seća se lovac

 • 18

Milomir Rajković (35) lovac iz Bajine Bašte, izbegao je da ga mečka na Tari raskomada i to pukom srećom. 
- Ležao sam nepomičan i nem od straha čekajući da se zver ponovo obruši na mene i raskomada me - prepričava lovac iz Bajine Bašte Milomir Rajaković (35) događaj od pre nekoliko dana u šumama Tare.

- Nas petnaestak lovaca iz Bajine Bašte gazili smo čestarom kod jezera Zaovine tražeći divlje svinje. Podelili smo se u strelce, meni je zapao teren obastao gustom borovom šumom. S puškom preko ramena koračao sam tiho i opušteno nadajući se da će izbiti svinja - kaže Rajaković.
Nije slutio da ga iz potaje motre oči ženke mrkog medveda.
- Pojavila se, ni sam ne znam odakle, munjevito propela na zadnje noge... Unela mi se u lice i iz sve snage ruknula... Za glavu je bila veća od mene. Ostao sam ukopan - seća se Bajinobaštanin.

Šta biste radili da vas napadne medved?

Glasajte

Sledećeg trena mečka ga je udarila šapom u prsa i bacila unazad. Tri metra, kaže, leteo je kroz šumu, prevrnuo se kroz vazduh i pao na leđa.
- Imao sam osećaj da se cela šuma trese od njenog jezivog krika. Pokušao sam da se pomerim, pobegnem, brže - bolje skinem pušku, ali strah me je paralisao. Nisam mogao da mrdnem. Probao sam da dozivam u pomoć, ali i glas me je izdao. Čekao sam kad će razularena zver da skoči i zadavi me bespomoćnog - veli on.
Foto: Wikimedia/U.S. Fish and Wildlife Service

Foto: Wikimedia/U.S. Fish and Wildlife Service


Godinama se bavi lovom, ali prethodno ništa slično nije doživeo ni čuo od starijih kolega. Sretao je medvede po Tari, ali uvek na bezbednoj distanci.
- Strepeći da je ona i dalje tu i da čeka svaki moj pokret da opet nasrne, polako sam se pribrao, ustao, skinuo i repetirao pušku. Životinje nije bilo u blizini. Uoči sam tragove odraslog medveda i dvoje mečića koji su otišli dublje u šumu, shvatio da je opasnost prošla, da me je mečka spopala jer je branila mlade - premotava film Rajaković.
Nešto kasnije sreo sa kolegama i prepričao događaj.
- Lov smo nastavili uobičajeno ali su me uveče stigle slike bliskog susreta. Bezbroj puta mi se u glavi „reprizirala“ scena kako mi se medveđa glava unosi u lice.
Bilo pa prošlo, sada je dobro - završava priča Milomir.
(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nešo

  Išao si da ubijaš iz zabave , zivotinja se pokazala plemenitija od tebe i postedila ti zivot . Budi sad i ti na nivou plemenitog gesta zivotinje i kani se lova iz razonode jer i zivotinje su Božija bica ...

  82
  18

  Podelite komentar

 • Dag

  A sto,cacka - mecku?...

  21
  2

  Podelite komentar

 • Velislav

  Ne znam, ali nekako mi nije žao tih lovaca. Veliki junaci, sakriju se negde, nanišane i...

  12
  1

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima