SRBIJA GA NIJE ZABORAVILA: Obnovljen plato muzičkog velikana i LJUDSKOG GOROSTASA NEŠE LEPTIRA! (FOTO) (VIDEO)

Plato već četiri godine nosi ime legendarnog muzičara, od 17. decembra 2011. godine, kad je postavljen spomenik-statua, delo akademskog slikara Dragana Ristića

  • 0
Foto: Promo Foto: Promo

Obnovljeni Plato Neše Leptira ispred Ustanove kulture Palilula, koji je proširila i rekonstruisala Gradska opština Palilula, otvoren je sinoć u prisustvu majke i brata i mnogobrojnih poštovalaca rano preminulog pevača i vođe grupe "Poslednja igra leptira".

TUŽNA GODIŠNJICA: 25 godina bez Neše Leptira (VIDEO)

Plato već četiri godine nosi ime legendarnog muzičara, od 17. decembra 2011. godine, kad je postavljen spomenik-statua, delo akademskog slikara Dragana Ristića, sa metalnom gitarom i krilom leptira na kamenom postamentu.

Obrativši se prisutnima predsednik Gradske opštine Palilula Stojan Nikolić je rekao, da je obnavljanjem Plato dobio lepši i veći prostor, ali da je, pre svega, želja opštine Palilula da skrene pažnju na neke lepe stvari i prave vrednosti koje je Neša Leptir, zapravo predstavljao.

Podsetio je na njegovu divnu muziku i na to da je sa svojom grupom bio pobednik prve Palilulske olimpijade kulture.

Novinar Milorad Roganović inicijator ideje da se platou ispred Ustanove kulture Palilula dodeli ime Nenada Radulovića je istakao, da je u to vreme otvoren Plato Milana Mladenovića ispred Doma omladine što je bilo pohvalno i da je predložio da to priznanje pripadne i Neši Leptiru na Paliluli kao pobedniku Palilulske olimpijade kulture na početku njegove karijere.

Među okupljenim poštovaocima Neše Leptira bile su njegove kolege iz grupe "Poslednja igra leptira", rok kritičar Predrag Peca Popović, radio voditelj Igor Brakus i mnogi drugi.

Stefan Petrović i Sonja Đurđević otpevali su nekoliko kompozicija "Poslednje igre leptira".

Ove godine se navršilo 25 godina otkad je preminuo jedan od najboljih srpskih i jugoslovenskih muzičara poznatiji kao Neša Leptir.

Rodio se u Beogradu 1959. godine, a muzičku karijeru je započeo 1979. godine kao pevač benda "Poslednja igra leptira". Neki od najvećih hitova su "Jeleni umiru sami", "Nataša", "Srca od meda", "Dečko ajde oladi", itd. Nenad Radulović je važio za jednog od najoriginalnijih muzičara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA