JOŠ JEDAN DAN ZA SUDBINU TELEKOMA: Vučić saopštava odluku sutra

Premijer Srbije izjavio je juče da je Vlada blizu donošenja odluke o privatizaciji Telekoma, ali da je cena još neodgovarajuća

Vlada Srbije trebalo je danas da odluči da li će se o prodaji Telekoma pregovarati sa jednim ponuđačem za kupovinu većinskog udela u Telekomu Srbije koji je, po oceni privatizacionog savetnika, dao nabolju ponudu. Premijer Aleksandar Vučić je ipak odložio odluku za sutra, saznaje dnevni list "Blic".
KOME ĆEMO GA PRODATI? Danas se razmatraju ponude za Telekom!

Premijer Vučić je odložio današnju sednicu Vlade na kojoj je trebalo da saopšti odluku o Telekomu. Odluka će biti doneta sutra, kako bi premijer imao još jedan dan "da prođe kroz analizu ponude Lazarda za Telekom".
Premijer Srbije izjavio je juče da je Vlada blizu donošenja odluke o privatizaciji Telekoma, ali da je cena još neodgovarajuća. Najbolja ponuđena cena je, po njegovim rečima, veća nego ona koja je za Telekom nuđena 2011. godine, ali je i dalje niža od očekivane.
On nije isključio ni mogućnost da neka od dostavljenih ponuda bude popravljena. Za preuzimanje 58 odsto akcija Telekoma stiglo je šest ponuda, a odluka Vlade Srbije o najboljoj ponudi zavisiće ne samo od ponuđene cene već i od investicionog i socijalnog programa.
Foto: A. Nalbantjan

Foto: A. Nalbantjan


Novac od eventualne prodaje Telekoma nije planiran u budžetske prihode za 2016. godinu i bio bi upotrebljen za otplatu ranijih skupih kredita i za investicije.
Najveći akcionar Telekoma je država Srbija sa 58,11 odsto akcije, 20 odsto akcija je u vlasništvu kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma. Pre četiri godine procena je bila da Telekom vredi 2,2 milijarde evra i tadašnja vlada je za paket od 51 odsto akcija te kompanije tražila minimum 1,4 milijarde evra, a jedini ponuđač Telekom Austrije ponudio je 1,1 milijardu evra.
(Telegraf.rs / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr Iggyy

    VUČIĆU, “Zlatna koka” se ne prodaje! Stručnjaci, koji su najkompetentniji, za stanje Telekoma dali su svoj sud, ali nema kome. Oni koji treba da čuju stav eksperata guraju Telekom u samoubistvo. Telekom je zlatna koka koja, i pored visokog punjenja budžeta države, obavalja svoj posao, posluje profitabilno i ima perspektivu. Na suprot tome, savetnici premijera Lazar i drugih, više gledaju svoje interese, a vladejačka struktura, traži sebe gde je tu, a za Telekom i državu baš ih briga. Predlažem da Vlada izbaci maglu koja je oko nje, valjda je vidi i gleda. Pretpostavka je da bi to isto rekli veličanstveni naši Tesla i Pupin.

  • culafic vinka

    Valjda ce drzava imati dovoljno razloga i srece da sutra resi problem prodaje Telekoma i resi jos jednu vaznu privatizaciju tako bitne kompanije.Svu srecu u novom danu za nove pobede.

  • Mhm

    Ma kakva prodaja telekoma/ljudi jeste li vi pukli? Telekom je najprofitabilnije srpsko preduzece, najlakse je sve rasprodati...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima