AMERIKANCI DONIRALI VMA opremu za prevenciju HIV i AIDS u vrednosti od 90.000 DOLARA!

VMA je dobilo opremu za primarnu prevenciju, materijal za obuku srpskih lekara, brze testove na seksualno prenosive bolesti...

  • 2

Ambasador Majkl D. Kirbi posetio je danas Vojnomedicinsku akademiju i uručio joj donaciju opreme za suzbijanje HIV-a, AIDS-a i drugih polno prenosivih bolesti u vrednosti od 90.000 dolara.

Donacija se sastoji od opreme za primarnu prevenciju, materijala za obuku srpskih lekara, brzih testova na seksualno prenosive bolesti i druge opreme koja je namenjena podizanju svesti o HIV-u i sidi.

ODNOSI SRBIJE I AMERIKE SU SVE JAČI: Evo šta je Majkl Kirbi rekao gde Srbija treba još da OJAČA

Ona je deo Programa za prevenciju HIV i AIDS Ministarstva odbrane SAD-a. Radi se o globalnoj inicijativi u okviru koje Vlada SAD sarađuje sa vojskama širom sveta kako bi povećala njihovu svest o HIV i ojačala kapacitete za prevenciju, negu i lečenje.

(VIDEO) TELEGRAF NOW: Evo šta mladi u Srbiji stvarno misle o SEKSU ZA JEDNU NOĆ!

Foto: Promo Foto: Promo

Program je u Srbiji pokrenut 2006. godine i do danas su Ministarstvo odbrane e i Vojnomedicinska akademija primili kroz donacije Ministarstva odbrane SAD opremu u vrednosti preko 900.000 američkih dolara. Pomoć je usmerena ka razvoju laboratorija za dijagnostiku i testiranje na HIV, obuci medicinskog osoblja i kupovini opreme potrebne za primarnu prevenciju.

IMALA SAM SEKS ZA JEDNU NOĆ: A onda sam otišla da se testiram na HIV... (FOTO)

Ovom donacijom, Ambasada SAD i Ministarstvo odbrane SAD, potvrđuje svoju posvećenost podršci potrebama Vojske Srbije i srpskog društva u celini na polju javnog zdravlja.

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    10. decembar 2015 | 15:25

    Прво су даривали ХИВ и АИДС!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA